Nici la a șaptea licitație publică cu strigare pentru mările, culorile și palmaresul Rapidului nu s-a prezentat nimeni. Echipa din Giulești, campioană de trei ori, nu mai face nici măcar 2 milioane de euro.

Prețul de pronire pentru toate bunurile Rapidului a fost de 1,374.000 de euro, plus TVA, dar licitația n-a mai avut loc, pentru că nimeni nu s-a înscris, a declarat, pentru Agerpres.ro, lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea.

Marca și palmaresul Rapidului nu sunt dorite de nimeni. „Prețul e încă mare!”

„Preţul este încă mare, este a şaptea licitaţie şi nimeni nu a venit să cumpere. Nici la a opta, cea din 15 martie, nu cred că se prezintă cineva.

Cred eu că dacă va fi cineva interesat, va veni la ultima licitaţie, care va avea preţul stabilit de evaluator (n.r. – 406.000 de euro plus TVA). Asta e părerea mea şi mi-o menţin. Dar eu organizez câte licitaţii vor creditorii, pentru că ei sunt cei care decid preţul de pornire”, a spus Mihai Florea.

Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA a organizat până în prezent şapte licitaţii pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal după cum urmează:

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e
Recomandări

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e

10 noiembrie 2017 – preţ de pornire 3,4 milioane euro + TVA 
23 noiembrie 2017 – 3,06 milioane de euro + TVA
15 decembrie 2017 – 2,754 milioane de euro + TVA
12 ianuarie 2018 – 1,7 milioane de euro + TVA
9 februarie 2018 – 1,7 milioane de euro + TVA
28 februarie 2018 – 1,530 milioane de euro + TVA
8 martie 2018 – 1,374 milioane de euro + TVA.

La niciuna dintre acestea nu s-a prezentat vreun cumpărător.

Următoarea licitaţie este programată pentru 15 martie, ora 16:00, la sediul Sierra Quadrant SPRL Filiala Bucureşti, desemnat lichidator judiciar de Tribunalul Bucureşti.

Asociația Sportivă Academia Rapid, echipa construită din vara trecută de Primăria Sectorului 1, care se luptă să capete personalitate juridică, vrea, cel puțin la nivel declarativ, toate bunurile vechiului Rapid, dar nu s-a înscirs la nicio licitație, considerând prețul exagerat.

Rapid a intrat în insolvență în 2012 și în faliment în 2016

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii.

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România
Recomandări

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România

Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuie să scoată la licitaţie sigla, culorile şi mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Dintre acestea, Mişcarea CFR s-a desfiinţat, iar AFC Rapid evoluează în prezent în Liga a IV-a alături de Academia Rapid.

AGERPRES


CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV | Lista completă a cluburilor care votează la alegerile FRF. Ne-au ieșit 267! Cu cine votează Vulpițele Galbene, din Roman?

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase