Mergi direct la conținut »
Lokeren - Anderlecht, amânat din cauza unei amenințări teroriste și a lipsei de polițiști!
Sport Libertatea > Sport > Lokeren - Anderlecht, amânat din cauza unei amenințări teroriste și a lipsei de polițiști!

Lokeren – Anderlecht, amânat din cauza unei amenințări teroriste și a lipsei de polițiști!

Meciul Lokeren - Anderlecht, programat sâmbătă în campionatul de fotbal al Belgiei, a fost amânat din cauza unei amenințări teroriste, informează presa belgiană.

Organizatoarea campionatului, Pro League, a decis amânarea partidei din motive de securitate. Măsura a fost cerută de primarul din Lokeren, din cauza lipsei de efective polițienești disponibile pentru acest meci.

Centrul de Criză din Belgia a cerut amânarea tuturor meciurilor de fotbal programate în weekend în primele divizii, în contextul amenințării teroriste cu care se confruntă această țară. Liga profesionistă a anunţat, însă, că meciurile din acest weekend se vor desfăşura conform programului, în pofida recomandării Guvernului de a le anula.

„O amenințare serioasă și iminentă” a determinat autoritățile belgiene să dispună anularea meciurilor de fotbal programate în acest weekend la Bruxelles, plus a tuturor evenimentelor majore. Nivelul alertei teroriste a ajuns la 4, foarte grav, și au fost luate măsuri de securitate. Locuitorii din Bruxelles sînt sfătuiți să evite locurile aglomerate și să faciliteze controalele de securitate. Circulația metroului a fost oprită, iar străzile sînt patrulate de soldați înarmați.

Salah Abdeslam, un suspect-cheie în atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morţi, este bănuit că a plecat în Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Salah Abdeslam, al cărui frate Brahim a detonat explozibilii avuţi asupra sa pe bulevardul Voltaire din Paris, este căutat în continuare de autorităţi.

Molenbeek este considerată o bază a jihadismului în Europa. Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, al cărui deces a fost anunţat joi de autorităţile franceze, şi fraţii Brahim şi Salah Abdeslam sunt originari din Molenbeek.

Potrivit presei belgiene, poliţia din Bruxelles a fost în alertă joi seara, în urma unor informaţii obţinute de serviciile secrete conform cărora Salah Abdeslam ar fi fost văzut în Anderlecht, un alt cartier al Capitalei Bruxelles.

Meciul amical Belgia – Spania, ce ar fi urmat să aibă loc marți, 18 noiembrie, a fost anulat din motive de securitate, după atentatele de la Paris.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close