Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Micii handbaliști au văzut că la Rapid “porțile li se deschid”. Echipa din Giulești și Olympic RFH, echipa de juniori a Ramonei Farcău, acțiune pentru promovarea sportului

Micii handbaliști au văzut că la Rapid “porțile li se deschid”. Echipa din Giulești și Olympic RFH, echipa de juniori a Ramonei Farcău, acțiune pentru promovarea sportului

Cu ocazia antrenamentului oficial al echipei feminine de handbal feminin a Rapidului, 4 dintre micuțele sportive ale Ramonei Farcău, Ioana  Petrec, Bianca Grigore, Anastasia Onescu și Ruxandra Ivan au avut șansa de a se pregăti cot la cot cu echipa mare din Giulești, asistate de două dintre marile glorii ale acestui sport, Ramona Farcău și Carmen Amariei.

Prietenie de 20 de ani

Ramona Farcău și Carmen Amariei sunt legate de o prietenie care durează de aproape 2 decenii, cele două fiind colege foarte bune la echipa națională a României. Azi, Ramona conduce clubul său privat de handbal, iar Carmen Amariei este antrenor principal la Rapid. Înainte de antrenament, cele 4 micuțe s-au familiarizat cu lotul Rapidului, au primit sfaturi din partea lui Carmen Amariei, apoi s-au comportat ca niște handbaliste profesioniste, susținând că le-ar surâde să teracă mai repede anii pentru a fi titulare în echipa mare a alb-vișiniilor. “Prin aceste acțiuni ne dorim să le acordăm copiilor șansa de a avea acces la informațîi și experiențe care să îi facă să vădă handbalul dintr-o altă perspectivă, una mai complexă. Vrem să descopere lucruri noi, să fie comunicativi și încrezători și să aibă acces la modele. Copiii se familiarizează cu atmosfera din cadrul unei echipe profesioniste, văd și ei ce înseamnă să te antrenezi pentru performanță și înțeleg că rezultatele în viață vin doar prin muncă și disciplină. Mulțumim conducerii echipei Rapid pentru această experiență unică, oferită copiilor noștri, și prietenei mele Carmen Amariei și le ținem pumnii în atingerea obiectivelor pe anul acesta”, a declarat Ramona Farcău.

La rândul său, președintele secției de handbal Rapid București, Bogdan Vasiliu, a explicat că gruparea pe care o conduce va încerca să promoveze cât mai des asemenea evenimente.

La Rapid încercăm să promovăm sportul în rândul tinerilor, în rândul celor mici, să îi îndrumăm către modelele handbalului, pentru că doar așa putem vorbi despre dezvoltarea lor în viitor. Orice copil care a luat drumul handbalului și-ar dori să fie pregătit măcar o zi de Carmen Amariei sau Ramona Farcău!

Bogdan Vasiliu:

Amariei: “Copii sunt îndrăgostiți de handbal!”

După ce a antrenat SCM Craiova, U Cluj și un lot de junioare al României, Amariei a acceptat provocarea Rapid București și a rămas plăcut surprinsă când a văzut cât de pasionate sunt cele 4 junioare de la Olympic RFH.

Știu cât de important este pentru copii să fie în mijlocul sportivilor, pe care de cele mai multe ori îi văd doar la televizor. A fost o plăcere să văd copii îndrăgostiți de handbal și alături de conducerea clubului ne propunem că Rapidul să fie un model pentru cei mici.

Carmen Amariei, antrenor Rapid:

La finalul acțiunii, le-am întrebat pe protagonistele zilei cum au trăit experiență și ce le-a impresionat cel mai mult.

”A fost de-a dreptul special, am simțit ce înseamnă să schimbi pase, să arunci la poartă și să fii în mijlocul unor jucătoare profesioniste și asta a fost de-a dreptul uimitor” a declarat plină de emoție, Anastasia Onescu, una dintre extremele dreapta ale echipei olimpice, completată de Ioana Petrec, interul stânga: ”Abia am putut vorbi de emoție, dar a fost fantastic. A fost mult mai greu decât se vede din tribună sau de la televizor. Îmi doresc că peste 7-8 ani să jucăm și noi în liga națională, cu Olympic RFH”.

Close
Închide
  Close