Mergi direct la conținut »
Mihai Costea, prins la pariuri! Fostul atacant de la Steaua, acum la FC Voluntari, în Liga I, ^riscă excluderea din fotbal! ”Nilă”, în ofsaid uriaș! GALERIE FOTO & VIDEO Galerie foto
11imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Mihai Costea, prins la pariuri! Fostul atacant de la Steaua, acum la FC Voluntari, în Liga I, ^riscă excluderea din fotbal! ”Nilă”, în ofsaid uriaș! GALERIE FOTO & VIDEO

[gallery ids="1340569,1340681,1340682,1340683,1340684,1340491,1340685,1340686,1340687,1340627,1340688"]

De Petre Dobrescu,

După scandalul în care au fost implicați antrenorii Flavius Stoican (ex-FC Voluntari) și Nicolo Napoli (CSMS Iași), prinși că jucau pe Internet la pariuri sportive și al căror dosar a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a FRF, un alt caz explodează în Liga 1 la fotbal. Atacantul Mihai Costea (27 de ani), de la FC Voluntari, a fost fotografiat, pe 25 noiembrie, la ora 17.32, într-o agenție de pariuri din zona Ilfov, în timp ce își punea biletul, în condițiile în care jucătorii, antrenorii și ceilalți din fotbal nu au voie să parieze nici pe meciurile disputate de formațiile lor, dar nici pe alte partide aflate sub egida FIFA, UEFA, FRF, LPF și AJF.

Dacă Stoican și Napoli preferau să joace în mediul on-line, crezând că sunt mai bine protejați, ”vârful” venit la începutul toamnei la gruparea din Voluntari a ales o soluție mai riscantă: o casă de pariuri terestră (interesant este faptul că Mihai a fost adus la echipa ilfoveană chiar de către Stoican, demis între timp). În imaginea surprinsă de un suporter, ”Nilă” stă aplecat peste un birou și îi dictează operatoarei, de pe telefonul mobil, codul biletului.

Casele de pariuri off-line generează, pe site-urile proprii, coduri pentru pariurile alese de jucători. Așa a procedat și Costea, adus, culmea!, la echipa ilfoveani chiar de Stoican! Și-a ales acasă meciurile pe care și-a propus să mizeze bani, iar în agenție a venit doar cu codul biletului, trecut pe telefon. Casa de pariuri la care miza ”Nilă” se numește ”Fortuna”, apărută relativ recent în peisaj (circa trei luni).

Minciuna atacantului

O echipă a ziarului a mers la antrenamentul de astăzi al celor de la FC Voluntari, desfășurat pe unul dintre terenurile din Complexul ”Anghel Iordănescu”. Fotbaliștii cunoașteau subiectul, după ce antrenorul Gigi Mulțescu s-a luat de Costea în vestiar, în fața grupului. ”L-am întrebat pe Mihai Costea și mi-a zis că este vorba despre niște poze mai vechi, de doi ani!”, a afirmat Mulțescu.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

La câteva minute după discuția cu antrenorul, a ieșit de la vestiare și ”Nilă”. A refuzat să vorbească în fața camerei video, mărginindu-se să comenteze: ”Nu există așa ceva! Nu mă luați pe mine cu așa ceva!”. Pe lângă faptul că există două păreri distincte, de remarcat minciuna lui Costea, livrată lui Mulțescu. Casa de pariuri ”Fortuna” funcționează pe piața românească din luna septembrie, așa că nu putea juca acum doi ani. Acum doi ani, Costea era la Steaua și, logic, nici atunci nu ar fi avut voi să joace la pariuri! Oficialii casei de pariuri nu au putut fi contactați, pentru a face comentarii în legătură cu acest caz.

„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP explică afirmațiile despre masturbare
Recomandări
„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP explică afirmațiile despre masturbare
 

Untitled-2_59

Ce riscă jucătorul

Fotbaliștii și antreorii din România sunt bănuiți de multă vreme că joacă mult la pariuri sportive, direct sau prin intermediari. Astfel se explică rezultatele tot mai ciudate înregistrate la anumite partide. Este cunoscut faptul că Regulamentului Disciplinar le interzice fotbaliștilor să joace la pariuri sportive. Conform Art. 60 din Regulamentul Disciplinar, Mihai Costea riscă o suspendare de doi ani. 

Alineatul 5 prevede că ”Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA / UEFA / FRF / LPF / AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cu:

  1. a) interzicerea oricărei activităti legate de fotbal pentru 2 ani;
  2. b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Carieră

Mihai-Alexandru Costea
Poziție: atacant;
Data nașterii: 29 mai 1988 (1.85m);
A jucat în Liga I la Univ. Craiova (2006-2011, 83 de meciuri/ 14 goluri), Steaua (2011-2015, 35/ 9), FC Voluntari (7/ 0)
10 selecții, un gol la naționala de tineret.
Palmares: două titluri (2013, 2014) și o Supercupă (2013), cu Steaua. A promovat cu Univ. Craiova în Liga I (2006).

 

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close