În minutul 90 al derby-ului, astristul Junior Morais a avut o intrare la Adi Popa, penalizată cu al doilea galben de arbitrul Marius Avram. A fost o decizie prea dură a centralului care a bâjbâit până la eliminat pe fundașul brazilian al giurgiuvenilor. Inițial, Avram îl avertizase pe Nicoară.

Decizia a înfierbântat spiritele! Mihai Stoica a sărit la Lovin (cu care a lucrat la Steaua), Tamaș s-a luat de gât cu astriștii, a intervenit Săpunaru, s-a creat un meleu cu îmbrânceli și vorbe grele.

VIDEO, AICI.

VLAD0007Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Explicațiile protagoniștilor.

Mihai Stoica se apără: ”Nu am facut altceva decât să încerc să aplanez un conflict care nu avea sens și asta am făcut toată cariera mea când au fost conflicte de genul acesta. Nu pot să las un jucător, indiferent că e adversar, să ia roșu. Nu am făcut nimic altceva decât sa fiu un miniscut uman. Am o relație de respect și cu Săpunaru, și cu Niculae, și cu Alibec. Nu am vrut decât să îi fac să se liniștească, pentru ca nu are niciun sens sa fie suspendați. La propunerea arbitrului de rezervă, care este tânăr și neexperimentat și cred că s-a speriat, am fost trimis în tribuna de Marius Avram”.

”S-a strâns tensiune mare. Sunt mâhnit, am auzit comentarii cum că aş fi provocat. Decizia luată de Marius Avram ne-a avantajat. Nu aveam cum să provoc eu un scandal, protejând arbitrul de rezervă împotriva jucătorilor foarte supăraţi. Se poate ajunge la comisii, dar eu am proba video, ştiu ce am făcut”, a mai spus Stoica, după meci.

”M-a deranjat ce a făcut MM. Ce treabă are el?”

”Am fost nervos că nu am reușit să câștigăm sau să scoatem un egal. Obiectivul e același, playoff-ul, și vom trage cu dinții să îl îndeplinim. Dacă jucăm săptămâna viitoare cu Steaua, Șumi mai primea o săptămâna de suspendare. Nu am mai văzut nicaieri ca o echipa să joace fără antrenor. Ne pare rau că s-a ajuns aici, sperăm să ne revenim mental odată cu revenirea lui și să ne ajute în meciul din Europa League. M-a deranjat că MM Stoica s-a dus să se interpună între jucatorii noștri și arbitru. Să-și vadă de echipa lor, de jucătorii lor, nu să intre să creeze scandal. Ce treabă au ei să se duca la arbitru, dacă protestăm noi. S-a vrut să iasa această scânteie. Bine că s-a terminat așa cum s-a terminat, făra alte probleme”, a spus Cristian Săpunaru.

De asemenea, Cristian Petre, secundul Astrei, a declarat: ”Pe noi ne doare că doi jucatori ai noștri, De Amorim și Boldrin, le-au adus punctele Stelei în ultimele trei meciuri. Acei bani primiți pe transferuri ne-au ajutat in momentele delicate, dar nu-i ușor să-i vezi în tricoul Stelei și să ne mai și bată”.