Haștagul #BanIRSportsFederations a fost utilizat de peste 60.000 de ori pe Twitter în 24 de ore pentru a cere interzicerea federațiilor și sportivilor din această țară la marile competiții, din pricina „interferențelor statului în sport”.

Această campanie vine ca urmare a două evenimente – unul având legătură cu fotbalul, altul cu un concurs internațional de judo.

Utilizatorii rețelelor sociale susțin că aceste evenimente au arătat din plin discrepanța dintre regimul iranian și ceea ce vor oamenii de rând.

O femeie s-a autoincendiat fiindcă a fost condamnată că a vrut să intre pe stadion la un meci de fotbal!

Mulți s-au raliat cu protestul extrem al unei femei din Iran, în vârstă de 29 de ani, care s-a incendiat în fața unui tribunal în semn de protest fiindcă a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru că a încercat să intre pe un stadion la un meci de fotbal.

Pentru asta, ea s-a deghizat în bărbat, dar a fost prinsă și condamnată. Guverul iranian continuă să le interzică femeilor să intre pe stadioane la meciuri de fotbal, cu toate că și FIFA le-a dat un ultimatum să le permită femeilor accesul pe stadioane de la 31 august.

Cei care s-au raliat protestului au cerut celor de la FIFA să interzică Iranului participarea la competiții.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Fanii naționalei Iranului au cerut celor de la FIFA să interzică acestei țări să mai joace

Masoud Shoajei, căpitanul naționalei Iranului, a condamnat decizia justiției de la Teheran, într-o postare pe Instagram.

„Fără îndoială, auto-incendierea unei femei după extinderea custodiei sale pentru că a încercat să intre la un meci de fotbal este înrădăcinată în lucruri învechite, care nu vor putea fi înțelese de generațiile viitoare”, a scris Shoajei.

Mulți le-au transmis celor de la FIFA mesaje, cerându-le să interzică federația iraniană după acest caz.

Alt mesaj cu aceeași temă

I-au cerut să piardă ca să nu se lupte cu un israelian!

Un alt caz este cel al sportivului Saeid Mollaei, care a spus că se teme pentru siguranța lui după ce a dezvăluit că cei de la federația de judo i-au cerut să se retragă de la Campionatul Mondial de Judo desfășurat recent în Japonia, pentru a evita să se întâlnească, în fazele superioare, cu un sportiv din Israel.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

Iranul nu recunoaște statul Israel și le interzice sportivilor să concureze cu sportivi din această țară.

Mollaei a spus că i s-a cerut să se retragă în timpul luptei cu rusul Khasan Khalmurzaev, campion olimpic, pentru că, în cazul unui succes, în runda următoare ar fi nimerit peste israelianul Sagi Muki.

Mollaei a rămas în competiție, dar a fost eliminat în semifinale. Sagi Muki a câștigat titlul și l-a depășit pe Mollaei în topul celor mai buni judoka la categoria 81 de kilograme.

Acesta nu este primul caz când unui sportiv din Iran i s-a cerut să piardă ca să evite să se dueleze cu un sportiv din Israel.

Wrestlerul Alireza Karimi-Machiani i s-a cerut să piardă o luptă, în 2013, și a făcut întocmai, pentru a evita să se dueleze mai apoi cu un israelian.


Citeşte şi:

Drama unui judoka iranian. A luptat pentru viața lui și pentru titlul mondial, în timp ce familia sa era amenințată, acasă, de autorități

Marius Vizer a fost numit „sionist care complotează împotriva regimului din Iran” de către o publicație guvernamentală de la Teheran

Iranul pune condiții prealabile unor eventuale negocieri cu Statele Unite

Fotbaliștii de la FCSB au avut un șoc când au ajuns la baza din Berceni! Ce făceau Bogdan Vintilă și Alexandru Tudor
GSP.RO

Fotbaliștii de la FCSB au avut un șoc când au ajuns la baza din Berceni! Ce făceau Bogdan Vintilă și Alexandru Tudor

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții
HOROSCOP

Horoscop 19 septembrie 2019. Pentru o zodie apar motive de neliniște din mai multe direcții