De Ciprian Iana,

În urma acestui rezultat, România a urcat pentru moment pe primul loc în clasament, cu 9 puncte (4 jocuri), urmată de Danemarca, 9 puncte (3 j), Finlanda, 7 puncte (5 j), Ucraina, 3 puncte (3 j), Irlanda de Nord, 2 puncte (4 j), Malta, 1 punct (3 j).

Selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi, a început să facă unele calcule privind calificarea la turneul final al CE U 21 de peste doi ani.

În afara luptei pentru supremația în grupă cu Danemarca, Rădoi vede un posibil pericol venind dinspre Ucraina, o națională valoroasă, dar care a început greu campania de calificare.

”Danemarca este contracandidata noastră, dar eu spun că nici pe Ucraina nu o putem scoate din cărţi. Pentru că de la meci la meci va câştiga puncte. Da, acum suntem pe locul 2, e clar că noi şi danezii suntem favoriţi, dar nu aş vrea să uităm de Ucraina”, a spus Mirel Rădoi la conferința de presă de după meciul cu Finlanda.

Despre următorul meci, cu Irlanda de Nord, în deplasare, selecționerul României U 21 a precizat: ”Datele problemei şi vremea din repriza a doua de azi se va asemăna cu meciul din Irlanda de Nord. Să sperăm că dacă va fi ploaie, măcar nu va fi acest vânt care azi ne-a incomodat”.

Pe 19 noiembrie sunt programate partidele Danemarca – Malta şi Irlanda de Nord – România.

Citeşte şi:

România U 21, campioană europeană la fotbal! ”Văd naționala câștigând Euro 2021”

România – Suedia 0-2, în preliminariile Euro 2020. Contra pleacă după meciul din Spania

Hai să batem și noi pe cineva! Tricolorii n-au mai învins acasă o echipă mare de 12 ani!