MENIU CAUTĂ

Murgul Baikal a câștigat Derby-ul de trap de la Ploiești/ FOTO

Distribuie

Editia din acest an a Derby-ului, programată, în mod tradițional, în prima duminică din luna iulie, a fost mutată în prima duminica a lunii septembrie, din motive organizatorice. Derby-ul de trap al României, a cărui primă cursă a fost în 1924, e cea mai importantă competiție hipică la nivel național. Organizatorul curselor de pe Hipodrom, Clubul Sportiv Municipal, a pus ”la bătaie” pentru acest eveniment un premiu total de 3.600 de lei. Astfel, câștigătorul a luat 1.600 de lei, locul 2 – 1.200 de lei, iar ocupantul poziției a treia – 800 de lei.

”Aici nu e ca la fotbal, ăsta a fost cel mai corect derby”

În fața a peste 1.000 de spectatori, derby-ul de la Ploiești a revenit murgului Baikal, cu Mihai Păun – driver și antrenor. Calul este proprietatea SC Rool. Păun învinsese în derby și anul trecut. ”Premiile sunt destul de mici, hipodromul nu arată prea bine, dar pasiunea e de nestăvilit. Ca să fac o comparație cu fotbalul, ăsta de azi a fost cel mai corect derby!”, a declarat câștigătorul, care a dedicat succesul fiicei lui. Păun a primit și 2.300 de lei din partea Asociației ”Demolay Romania”, campionul din 2012 aducând astfel proprietarului un premiul total de aproape 1.000 de euro!

Calul lui Mișu Manea, 87 de ani, pe locul doi ”O să fiu driver la anul”

Pe poziția a doua s-a clasat Solara, cu Adrian Marciu driver. Proprietarul calului e venerabilul Mihai Manea (87 de ani). ”Nea Mișu” a participat la prima cursa la 21 ani și este o adevarată enciclopedie când vine vorba de curse de cai, el fiind și unul dintre invitații la ‘Premiul Americii’, de la Paris, cea mai importanta cursă de trap din lume, la care a fost spectator de mai multe ori. ‘Hipodromul, caii, cursele sunt  viata mea. Au fost vremuri cand la Hipodromul Ploiești nu era loc să arunci un ac, de câta lume venea, peste 10.000 de spectatori la marile curse”, a povestit ”nea Mișu”. Mulți dintre cei din tribună îi cereau lui Mihai Manea să concureze pe calul său: ”Nu e grabă, am timp. Alerg la anul și câștig!”.

Un șef de galerie și tată vs fiu!

La startul cursei de sâmbătă s-au prezentat șase cai, care au parcurs distanța ”clasică” pentru Derbi, de 2.800 de metri. Între participantți: Gheorghe Viorel – alias ”Ulise”, șeful galeriei echipei de fotbal Astra Ploiești! – cu iapa Belle sau Gheorghe Marciu – tată și fiul său – Adrian,

Cine a concurat la Derby-ul de trap
1. Belle (driver: Gheorghe Viorel, antrenor: Mihai Paun, proprietar ”SC ROOL”)
2. Solara (driver: Adrian Marciu, antrenor: Manea Mihai, proprietar ”Grajd Laura”)
3. Baikal (driver: Paun Mihai, antrenor: Paun Mihai, proprietar ”SC ROOL”)
4. Carita (driver: Marciu Gheorghe, antrenor: Adrian Marciu, proprietar SC ROOL)
5. Relaxa (driver Cristian Slate, antrenor Cristian Slate, proprietar Herghelia Rusetu)
6. Janina (driver Mihai Costache, antrenor: Paun Mihai, proprietar Ionescu Petre)

fotografii: Mihai Toma

 

Comentarii