Mergi direct la conținut »
A murit arbitrul care nu a văzut ”Mâna lui Dumezeu” a lui Maradona. Bulgarul Docev împlinise luni 81 de ani
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

A murit arbitrul care nu a văzut ”Mâna lui Dumezeu” a lui Maradona. Bulgarul Docev împlinise luni 81 de ani

A murit arbitrul care nu a văzut ”Mâna lui Dumezeu” a lui Maradona, bulgarul Bogdan Docev. Tușierul care nu a semnalat golul cu mâna al lui  lui Maradona la CM din 1986, din meciul cu Anglia, a încetat din viață la 81 de ani, a anunţat federaţia bulgară.

Docev a afirmat tot timpul că nu a văzut că Maradona s-a ajutat de mână la golul marcat în finala Cupei Mondiale cu Anglia. El a fost acuzat de tunisianul Ali Bin Nasser, centralul meciului, că nu a semnalat gestul lui Maradona.

Maradona a marcat în minutul 51, iar reluările au arătat că a înscris cu mâna. La finalul partidei Maradona a spus că acest gol a fost înscris ”puţin cu capul, puţin cu mâna lui Dumnezeu”.

Argentina a câştigat meciul cu 2-1 (Maradona a mai înscris un gol, după ce a pornit cu balonul de la centrul terenului și a driblat cinci englezi, inclusiv pe portarul Peter Shilton) şi a ajuns în finala cu Germania, unde a reuşit să obţină al doilea trofeu al Cupei Mondiale din istorie.

Fost fotbalist – a evoluat ca atacant la Levski Sofia, Docev s-a apucat de arbitraj în 1970 și a fost arbitru internaţional din 1977 până în 1986.

Docev a oficiat la CM 1982 (Italia – Camerun 1-1, Italia – Brazilia 3-2 – când a anulat un gol valabil lui Rossi!) și la CM 1986 (Paraguay – Belgia 2-2 și Argentina – Anglia 1-2).

A mai oficial la semifinala de Cupa Cupelor Real Madrid – Austria Viena (1983) și la returul finalei de Cupa UEFA dintre Anderlecht – Benfica.

Docev, de loc din Varna, ar fi împlinit 81 de ani pe 26 iunie. El a murit pe 29 mai.

Citiți și Diego Maradona îl va antrena pe Mihai Costea în Emiratele Arabe Unite

 

Close
Închide
  Close