MENIU CAUTĂ
, de Viorel Tudorache

Naționala de fotbal a Suediei se pregătește în Qatar pentru meciul cu România. Înfrângere cu Finlanda, egal cu Islanda | VIDEO

Distribuie

Naționala de fotbal a României nu are planificată nicio acțiune până la meciul cu Suedia, programat pe 23 martie, la Stockholm, în debutul preliminariilor Euro 2020.

ACTUALIZARE 12 ianuarie. Suedia a terminat la egalitate, scor 2-2, amicalul cu Islanda, disputat vineri seară, la Doha. Au marcat Viktor Gyokeres (47), Simon Thern (66), respectiv Magnus Ottar Karlsson (4), Jon Dagur Thorsteinsson (90+1)

ACTUALIZARE 9 ianuarie. Suedia a pierdut, marți seară, la Doha, amicalul cu Finlanda, scor 0-1. Golul a fost marcat de Eero Markkanen (22). În minutul 71, suedezul Daleho Irandust, de la Hacken, a ratat cu poarta goală șansa egalării. Vineri, Suedia susține al doilea test din Qatar, cu Islanda.


Suedezii au început însă pregătirile pentru confruntarea cu tricolorii. Reprezentativa condusă de Janne Andersson efectuează un cantonament în Qatar în perioada 3-13 ianuarie, iar astăzi dispută, la Doha, primul amical, cu Finlanda. Vineri este programat al doilea test, cu Islanda.

Lotul Suediei este format în mare parte din jucători din campionatul intern, dintre care 12 debutanți. Șase sunt anunțati titulari contra Finlandei.

Janne Andersson a anunțat echipa de start pentru jocul cu Finlanda: 1. Jacob Rinne – 2. Joel Andersson, 4. Alexander Milošević (C), 17. Robin Jansson, 21. Jonathan Augustinsson – 20. Hosam Aiesh, 9. Simon Tibbling, 8. Alexander Fransson, 16 Daleho Irandust – 10 Kalle Holmberg, 11 Alexander Jeremejeff.

Rezerve: 12. Oscar Linnér, 23. Isaac Pettersson – 3. Sotirios Papagiannopoulos, 5. Filip Dagerstål, 6. Simon Thern, 7. Melker Hallberg, 14. Tesfallet Tekie, 15. Adam Andersson, 18. Viktor Gyökeres, 19. Jonathan Levi, 22. Muamer Tanković.

Debutanții sunt Oscar Linnér, Isaac Pettersson, Adam Andersson, Robin Jansson, Jonathan Augustinsson, Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Gyökeres, Jonathan Levi, Tesfallet Tekie.

Selecționerul Cosmin Contra nu a trimis niciun spion la Doha. Antrenorii naționalei vor pleca în Antalya pentru a monitoriza la pregătiri jucătorii români susceptibili de a fi convocați în primăvară pentru dubla cu Suedia și cu Feroe (26 martie, Cluj-Napoca).

FRF a renunțat să mai organizeze stagii de iarnă pentru echipa națională după scandalul iscat de „Șușa din Antalya din 2016”. Cluburile din Liga 1 nu au mai fost de acord să-și lase jucătorii să joace cu echipe de bucătari.

Campionatul Suediei, care se dispută după sistemul primăvară-toamnă, începe pe 31 martie, în timp ce Liga 1 din România se reia pe 1 februarie.


Citește și: Șoferii români de TIR devin, fără voia lor, cărăuși pentru emigranții disperați. „Fugara mi-a sărutat mâna!”, povestește Mihai Erdei, martor al fenomenului răvășitor

Citește mai multe despre Amical, Romania și Suedia pe Libertatea.

Comentarii