Mergi direct la conținut »
FRF cere înregistrarea mărcii "Liga Naţională" la OSIM, LPF solicită explicaţii!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > FRF cere înregistrarea mărcii "Liga Naţională" la OSIM, LPF solicită explicaţii!

FRF cere înregistrarea mărcii „Liga Naţională” la OSIM, LPF solicită explicaţii!

Liga Profesionistă de Fotbal solicită explicaţii FRF după ce conducerea instituţiei de la Casa Fotbalului a depus o cerere de înregistrare la OSIM a mărcilor «Liga Naţională» şi «Liga Regională», au declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, surse din cadrul LPF.

Conform Buletinului Oficial de Proprietate Industrială , publicat pe site-ul OSIM, FRF a depus două cereri de înregistrare a mărcilor „Liga Naţională – Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului” şi „Liga Regională – Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului”.

Oficialii şi membrii Ligii Profesioniste de Fotbal nu înţeleg motivul pentru care FRF doreşte înregistrarea mărcii „Liga Naţională” având în vedere că organizarea Ligii I, primul eşalon fotbalistic naţional, şi implicit vânzarea drepturilor de televizare a partidelor revin LPF. Articolul 28 – „competenţa de organizare” din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) prevede la alineatul 4: „LPF organizează: a) Campionatul Naţional Liga I; b) Cupa Ligii”.

De asemenea, Legea Sportului menţionează la capitolul 6 – „Ligi Profesioniste”, articolul 42, alineatul 9, că „Ligile profesioniste au următoarele atribuţii: a) organizează competiţia oficială profesionistă în ramura de sport respectivă şi la nivelul stabilit de federaţia sportivă naţională”.

De altfel, oficialii LPF consideră că înregistrarea mărcii „Liga Naţională” ar crea confuzie, dat fiind faptul că primul eşalon fotbalistic este intitulat în regulamente „Campionatul Naţional Liga I”.

Într-o adresă intrată în posesia agenţiei MEDIAFAX, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, solicită omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al FRF de joi, în care preşedintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menţionate şi modalitatea de exploatare a acestora.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„În legătură cu şedinţa Comitetului Executiv al FRF, ce va avea loc la data de 20.08.2015, vă adresăm respectoasa rugăminte de a include pe ordinea de zi un nou punct având ca obiect: – Stabilirea obiectivelor FRF urmărite prin înregistrarea la OSIM a mărcilor «Liga Naţională» şi «Liga Regională», precum şi a modalităţilor concrete prin care se doreşte exploatarea celor două mărci. Vă informăm că, la solicitarea Federaţiei Române de Fotbal, cele două mărci, «Liga Naţională» şi «Liga Regională», au fost publicate în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială, iar Liga Profesionistă de Fotbal a fost interpelată cu privire la formularea unei poziţii. Apreciem că discuţiile în legătură cu cele două mărci propuse spre înregistrare şi a modalităţilor de exploatare trebuie să aibă loc în cadrul organizat oferit de şedinţa Comitetului Executiv al FRF”, se arată în adresa LPF.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close