Mergi direct la conținut »
Penescu a fost condamnat la închisoare! Ce pedepse au primit doi foşti arbitri
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Penescu a fost condamnat la închisoare! Ce pedepse au primit doi foşti arbitri

Penescu a fost condamnat la închisoare! Ce pedepse au primit doi foşti arbitri

Cornel Penescu, fostul patron al echipei FC Argeş, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Mită pentru Arbitri”.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut pedeapsa de trei ani de închisoare e care omul de afaceri Cornel Penescu aprimit-o de la Curtea de Apel Ploieşti şi au hotărât suspendarea executării acesteia pe o perioadă de cinci ani. Cum are, însă, mai multe pedepse cu suspendare primite, fostul patron al echipei FC Argeş va fi încarcerat şi va afla în perioada următoare perioada în care va sta după gratii. Penescu a fost găsit vinovat pentru faptul că i-a dat mită fostului arbitru Ionică Serea pentru a-i avantaja pe cei de la FC Argeş într-un meci din Liga I cu Steaua.

La rândul său, Ionică Serea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi fostul arbitru Marius Martiş, care a fost găsit vinovat de complicitate la luare de mită.

În acelaşi dosar, Liviu Făcăleaţă, fostul director al firmei Pic, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare de mită.

Close
Închide
  Close