Mergi direct la conținut »
Pentru Roland Garros, Alexandra Dulgheru și-a adus galerie din România. ”Piți”, calificare memorabilă pe tabloul principal
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Pentru Roland Garros, Alexandra Dulgheru și-a adus galerie din România. ”Piți”, calificare memorabilă pe tabloul principal

Pentru Roland Garros, Alexandra Dulgheru și-a adus galerie din România. ”Piți”, calificare memorabilă pe tabloul principal

Pentru Roland Garros, Alexandra Dulgheru și-a adus galerie din România. ”Piți”, calificare memorabilă pe tabloul principal.

De Daniel Conțescu,

Astfel, numărul româncelor calificate pe tablou este acum de șapte: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Alexandra Dulgheru. Doar Irina Bara s-a oprit în turul trei al calificărilor.

Dulgheru a trecut trei tururi de calificare, pentru a pătrunde pe tabloul principal la Paris. Meciul din ultimul tur, de astăzi, de pe terenul 16, a fost unul de poveste.

Sportiva din București a fost condusă cu 5-2 la game-uri în setul decisiv, dar a reușit calificarea în tie-break. A rezultat o luptă teribilă între Alexandra Dulgheru (28 ani, 160 WTA) și nemțoaica Tamara Korpatsch (23 ani, 145 WTA), întinsă pe durata a două ore și 46 de minute.

S-a terminat 6-1, 5-7, 7-6 (7) pentru Dulgheru, care a salvat o minge de meci, în tie-break, cu serviciul. Pe toată durata jocului, Alexandra a fost încurajată din tribune de o româncă, ale cărei strigăte s-au auzit permanent. Este vorba despre Anela Freer (foto stânga), o mare iubitoare a tenisului din Arad, acolo unde deține și un club, C.S. tenis Fan, afiliat la federație.

Arădeanca face parte din galerie la fiecare meci disputat de echipele noastre de Fed Cup, dar și de băieții din echipa de Cupa Davis, fiind prietenă a sportivelor (foto, centru, în dreptul rachetei de tenis desenată pe steag). De fapt, Anela conduce de fiecare dată galeria tricoloră. Le face fotografii sportivelor și le încurajează ca nimeni alta.

De fapt, Anela conduce de fiecare dată galeria tricoloră. Le face fotografii sportivelor, le urmărește pas cu pas și le încurajează ca nimeni alta.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Dulgheru și-a răsplătit, la final, ”aplaudacul”, luând-o în brațe pe Anela, îmbrăcată într-o pelerină de ploaie. Se știe că jucătoarele noastre ”suferă”, când nu sunt încurajate.

Memorabilă rămâne replica pe care Simona Halep i-a adresat-o, în 2015, antrenorului său din acel moment, Victor Ioniță, la un turneu: ”Bate din palmele alea, nu sta degeaba”.

Situația Alexandrei este oricum una specială, fiind vorba despre o revenire după o accidentare care a ținut-o mai bine de un an în afara tenisului mare.

Citește și:

Tenis. Interviu neconvențional cu Alexandra Dulgheru: ”În fundul meu s-au băgat 2.000.000 de euro!”. Ce spune de despre relațiile din circuitul feminin / GALERIE FOTO

 

 

Close
Închide
  Close