Plecând de la această situaţie de neacceptat, vineri a avut loc, ”la faţa locului” o întâlnire între conducerea SGU şi o firmă specializată în lucrări de acest gen şi care are în portofoliu numeroase lucrări de refacere a gazonului.

După discuţiile avute, reprezentantul firmei de specialitate a avansat o ofertă de preţ care urmează să fie discutată luni.

În esenţă, s-a stabilit că lucrările trebuie începute imediat, perioada fiind proprice, ca şi condiţii meteorologice. Perioada de refacere a gazonului este de 50-60 de zile de la data începerii lucrărilor. Nu este vorba doar despre o însămânţare a terenului, ci de operaţiuni complexe de aerare a solului, de intervenţie la stratul de pământ, de aducere de pământ apt să genereze creşterea şi menţinerea gazonului, informează jurnalulph.ro. De altfel, durata de existenţă a unui gazon nou este de maxim 5 ani, perioadă în care trebuie întreţinut permanent.

Lucrările vor începe, cel mai probabil, săptămâna viitoare, urmând ca, pe perioada recondiţionării gazonului, echipa fanion a oraşului să dispute meciurile pe o altă areană, revenirea pe Ilie Oană fiind posibilă la începutul lunii decembrie. În aceste condiții, Petrolul va juca meciurile următoare de pe teren propriu pe arena ”Tineretului” din Brașov.