MENIU CAUTĂ
09 Oct. 2016 14:41

Povestea lui Răzvan Marin, noul puști-minune al naționalei României. Antrenorul care l-a descoperit: ”La 10 ani avea calități de lider”

Distribuie

Răzvan Marin, 20 de ani, noul puști-minune al echipei naționalei României, a început să joace fotbal de la vârsta de fragedă. Mijlocașul Viitorului a moștenit pasiunea pentru sportul rege de la tatăl său, fostul internațional Petre Marin. 

'Pe când aveam șase ani, i-am spus tatălui meu că vreau să joc fotbal. M-a luat de mână și m-a dus la Pro Luceafărul, la domnul antrenor Marcel Pigulea. I-a spus lui nea Marcel: Ia-l că nu mă mai înțeleg cu el!', a povestit Răzvan Marin, care a debutat cu gol în tricoul primei reprezentative în meciul cu Armenia, 5-0, sâmbătă, la Erevan.

Răzvan Marin a purtat tricoul cu numărul 24 la prima selecție pentru echipa națională

Răzvan Marin a purtat tricoul cu numărul 24 la prima selecție pentru echipa națională

La 10 ani i-a căzut în cap o minge de ceramică

Antrenorul Marcel Pigulea este mândru de fostul său junior. 'Am lucrat cu Răzvan de la șase la 13 ani. Era un copil care avea calități native. Se vedea că este fiu de fotbalist și nu orice fotbalist. Avea clarviziune, îi plăcea să tragă la poartă, era atras de gol și nu-i plăcea să piardă.

Era foarte serios și disciplinat, iar de pe la 9-10 ani a început să-și arate calități de lider. Mi se pare că este deficitar la jocul aerian. Seamănă mai mult cu mama lui, care este mai înaltă', a povestit tehnicianul prin mâinile căruia au trecut la loturile de juniori mai mulți fotbaliști din Generația de aur, în frunte cu Gică Hagi.

'La 10 ani, Răzvan câștigase două trofee Spania. Îmi amintesc că, în timp ce dormea în autocar i-a căzut în cap trofeul pe care îl câștigase, o minge din ceramică. S-a spart trofeul, iar el nu a pățit nimic', a mai spus Pigulea.

Razvan Marin Pro Luceafarul

Răzvan Marin, în primul rând, al treilea din dreapta, pe vremea când era junior la Pro Luceafărul

Răzvan Marin a dezvăluit pentru revista LPF că îi plăcea să mergă la meciurile tatălui său când era copil. A participat chiar la sărbătoarea câștigării titlului cu Steaua, în Ghencea.

'Anumite lucruri nu se uită niciodată! Tata obișnuia să mă ia pe gazon după meciuri. Îi ceream asta mereu. Atunci însă a fost o zi specială. Țin minte că mă speria zgomotul făcut de sticlele cu șampanie, care se desfăceau în jurul meu', a rememorat proaspătul tricolor.

Poreclit Iniesta de Gică Hagi, Răzvan Marin declară dragoste pe viață Viitorului. 'Tata a rămas cu sufletul la Steaua și pentru Steaua. Însă nu a reușit să mă convingă și pe mine. Eu sunt de la 13 ani la Viitorul. Cum să pot ține cu altă echipă, e imposibil?! Eu sunt și voi fi mereu cu Viitorul. E clubul meu!'.

'De mic mă gospodăresc singur'

Plecat de acasă de la 13 ani, Răzvan Marin explicat cum arată o zi normală din viața lui: 'Noi, fotbaliștii, nu prea avem zile normale. Depinde de programul de pregătire. Sunt o persoană liniștită. Am învățat de mic cum e să mă gospodăresc singur. Știu că nu este loc pentru excese, dacă vreau să ajung un fotbalist mare. Viața mea se împarte între terenul de antrenament, cantonamente și meciuri. În timpul liber, merg la filme și ies cu prietenii'.

După meciuri, Răzvan Marin vorbește mult cu tatăl său: 'E primul om pe care îl sun. Îmi spune ce am făcut bine, ce am făcut rău, vede totul foarte clar și e sincer. Asta contează enorm pentru mine!'.

Tricolorul avea pregătită și o variantă de rezervă dacă nu ajungea fotbalist: 'Cred că aș fi fost om de afaceri'.

'Mă văd jucând într-un campionat puternic, poate în Spania. Cel puțin, asta îmi doresc. Chiar dacă unii ar putea considera asta o lipsă de modestie, dacă nu avem obiective, nu putem progresa', Răzvan Marin, mijlocaș România

'Nu mă așteptam să intru și să marchez, dar toată lumea mi-a spus că o să dau gol. Este un sentiment pe care nu pot să îl explic. E ceva incredibil ce mi se întâmplă, totul a decurs foarte repede pentru mine. „Tata mi-a spus înainte de meci să îi dau motive să se îmbete pentru prima oară, pentru debutul la națională și pentru un gol. Și am reușit', a declarat Răzvan Marin, după debutul de vis la naționala României.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 13 noiembrie 2018
Loading...
Comentarii