ACTUALIZARE 13 septembrie, ora 12.35. Primăria orașului Piatra-Neamț și-a exprimat, astăzi, poziția față de litigiul financiar pe care îl are cu Federația Local Kombat, asociație condusă de promotorul Eduard Irimia. Moldovenii scriu că partenerii nu și-au respectat obligațiile prevăzute în contract.

”Federația Local Kombat nu a justificat suma primită de la Municipiul Piatra-Neamț prin documente conforme, respectiv nu a prezentat documente justificative valabile”, scriu nemțenii, printre altele. 
ACTUALIZARE / Primăria Neamț nu-l slăbește pe Eduard Irimia. ”Nu a justificat suma primită”

Pe scurt, povestea, prezentată pe larg de ”Libertatea”, este următoarea: în 2011, sala Polivalentă din orașul de sub Pietricica se inaugurează cu fast, printr-o gală K1 la care participă nume grele, printre care americanul Bob Sapp și vedeta României, Cătălin Moroșanu. Între Primăria condusă atunci de Gheorghe Ștefan – ”Pinalti” și organizatori, federația Local Kombat (o asociație), se semnează un contract cu valoarea de 30.000 de euro.

Instituția virează doar o parte din bani, mai precis 78.809,80 lei, iar între timp Curtea de Conturi intră ca în brânză în administrația ”Pinalti”. Primăria îi cere lui Irimia să închidă decontul, dar acesta refuză, știind că nu a primit întreaga sumă specificată în contract. 

Cine pe cine a ”țepuit”?

Primăria Piatra-Neamţ, în anul 2014, a dat în judecată Federația Local – Kombat – România, a lui Irimia, iar Tribunalul Neamţ (instanţa de apel) a decis, pe 7 iulie 2016, că organizaţia condusă de promotor trebuie să achite suma de 78.809,80 lei, cu titlu de despăgubiri.

Conform spuselor lui Irimia, juristul federației (asociația a derulat o singură activitate, cea din 2011, motiv pentru care a fost băgată în insolvență) nu se implică în procesul de recuperare a sumei (mai exact, nu se prezintă la termene), iar impresarul devine bun de plată. În urmă rămâne întrebarea: cine pe cine a ”țepuit”?

În timp ce Primăria Neamț tace, deși a primit solicitări pentru elucidarea cazului, Irimia a acceptat să pună la dispoziție și o filă din contract, pentru a dovedi că federația pe care o conducea a fost cea ”țepuită” de instituția statului, și nu invers.

ACTUALIZARE / Primăria Neamț nu-l slăbește pe Eduard Irimia. ”Nu a justificat suma primită”

Într-o luare de poziție trimisă redacției, promotorul K1 se arată deranjat că este cel cu banii luați, dar și cu imaginea terfelită.

Iată conținutul epistolei:

”Am lansat Polivalenta de la Piatra Neamt in 2011 pe banii mei si sunt obligat sa platesc inclusiv banii pe care trebuia sa ii primesc de la sponsorii locali prin intermediul Primariei

Doresc pe aceasta cale sa scot in evidenta cum o initiativa buna pentru Romania se poate transforma  intr-un cosmar.

Am organizat de-a lungul timpului peste 100 de evenimente televizate din toate colturile lumii si acoperite pe posturi ca Eurosport sau CBS.

Majoritatea evenimentelor au promovat sportivi romani sau locatii din Romania , pentru acoperirea acestor evenimente am avut surse de finnatare din alte tari cum ar fi drepturile tv si pe plan local am colaborat cu promotori locali sau parteneriate cu asociatii sau federatii locale.

In 2011 ne-am dorit sa sprijinim fenomenul Local Kombat prin infiintarea unei asociatii denumite Federatia Local Kombat , care avea ca scop sustinerea activitatii sporturilor de contact .Aceasta asociatie a fost infiintata prin asocierea unor membrii iar eu in pozitia de Presedinte , functionand ca entitate non profit .

Primul eveniment la care am inceput sa folosim aceasta organizatie ,a fost parteneriatul pentru gala de la Piatra Neamt .Un eveniment unde am lansat Sala Polivalenta din oras la nivel global  , solicitand prin asociatie un sprijin logistic prin strangerea sumei de 30.000 euro de la sponsori locali iar diferenta fiind suportata de partenerii nostrii internationali cu sume de peste 100.000 euro.Conform contractului semnat , pe de o parte noi organizam evenimentul iar Primaria asigura strangerea fondurilor respective de la sponsorii locali si o parte ca expunere pentru orasul Piatra Neamt de la bugetul local .

Chiar daca ne-am respectat obligatiile , Primaria a platit doar 50 % din suma , dupa care nu au mai raspuns la telefoane atat City managerul orasului cat si celelalte persoane implicate motivand ca au anumite prioritati si probleme locale  .

La acel moment pe asociatie erau cativa furnizori locali care nu erau platiti , printre care hotelul local , restaurantul care a asigurat cateringul .Am fost obligat sa platesc personal anuite cheltuieli , preluand pe persoana fizica anumite datoriii pentru a pastra relatia cu anumiti furnizori.

Din acel moment ne-am trezit ca neavand bani pe asociatie nu vom putea plati salarii la contabil, avocat sau orice alt colaborator, asta si pentru ca ceilalti membrii fondatori nu doreau sa contribuie cu ceva la partea financiara a asociatiei.Am ramas singur , platind juristul pentru demersurile in care am incercat amiabil sa recuperam sumele , dupa care l-am rugat sa desfiinteze asociatia atata timp cat nu puteam sa ne sustinem si nu puteam sa mentinem activitatea curenta fara bani in conturile asociatiei.

Din momentul in care juristul a inceput demersurile si Primaria a motivat ca nu poate plati ca au restrictii de la Curtea de Conturi , au urmat diverse etape in care am castigat primul proces dupa care la recurs juristul nu s-a prezentat pe motiv ca nu este disponibil , la final pierzand noi si decizia finala fiind sa returnam si banii primiti ca avans pe motiv ca nu au avut documentel de decont in original si doar copii pe email .Mentionez  faptul ca niciun menru al Primariei Piatra Neamt nu a trimis vreo notificare catre noi sa ne spuna ca decontul nu este corect , mai mult decontul final  nu putea fi facut atat timp cat nu primiesm banii de la ei .Astfel ne-am trezit ca dupa ce am prestat un eveniment international si am promovat sponsori locali care au aparut expusi in cadrul evenimentului  , ca mai trebuie sa platim si suma platita partial de catre Primarie inapoi.

Am avut o discutie cu lichidatorul desemnat , si am anuntat motivele pentru care nu putem sa platim sumele si ca daca sunt obligat prin instanta voi plati personal banii avand in vedere ca ceilalti membrii nu vor contribui cu nimic si ca nu au de ce .

Este important de clarificat ca aceasta asociatie si-a incetat activitatea din primele 3 luni datorita neplacerii create de Primaria Piatra Neamt , si imi asum faptul ca ii acuz de rea vointa si ca au contribuit la aducerea in incapacitate de plata a acestei entitati.

Cariera mea de promotor din ultimii 7 ani nu are vreo legatura cu destinul acestei asociatii , eu fiind in colaborare cu zeci de firme sau federatii in realizarea evenimentelor organizate ca si consultant sau producator tv .

Si in prezent mai platesc datorii de la tipul asta de colaborari in care teri parteneri nu si-au achitat datoriile , dar mi-am asumat tot timpul acest risc avand in vedere ca era la mijloc brandul pe care l-am creat .

In incheiere vreau  sa atrag un semnal de alarma  antreprenorilor sau organizatorilor de evenimente locale , sa invete din aceasta experienta.Mai mult in perioada 28-30 septembrie am fost invitat de organizatorii conferintei Sport Business Chain sa deshid oficial evenimentul care are ca tematica Monetizarea Sustenabila a Organizatiilor sportive, ocazie cu care vreau sa impartasesc experienta mea inclusiv neplacerile din cariera care pot ajuta tinerii antreprenori sa evite astfel de situatii in cariera lor.

Va multumesc”.

”Libertatea” așteaptă un punct de vedere și de la Primăria Piatra-Neamț.

Urmărește-ne pe Google News
„La București stătea câte trei ore la coadă pentru pâine și deodată purta ceas de 28.000 de lire”. Român celebru, atacat în presa din Marea Britanie
PARTENERI - GSP.RO
„La București stătea câte trei ore la coadă pentru pâine și deodată purta ceas de 28.000 de lire”. Român celebru, atacat în presa din Marea Britanie
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
"Vai de viaţa mea! Unu-i mort aici!" S-au întrecut în liniuţe spre moarte. Trupurile tinerilor au fost aruncate pur şi simplu pe câmp
Observatornews.ro
"Vai de viaţa mea! Unu-i mort aici!" S-au întrecut în liniuţe spre moarte. Trupurile tinerilor au fost aruncate pur şi simplu pe câmp
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2022. Scorpionii trebuie să se ferească de probleme suplimentare și să fie atenți la ceea ce spun
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
Știrileprotv.ro
După Ucraina, încă o țară se teme de un posibil atac al Rusiei. Reacția unui înalt oficial
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Telekomsport
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale