Mergi direct la conținut »
Un fost candidat la şefia FRF protestează: ”Sunt papagali peruşi!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Un fost candidat la şefia FRF protestează: ”Sunt papagali peruşi!”

Un fost candidat la şefia FRF protestează: ”Sunt papagali peruşi!”

Comitetul Executiv al FRF se va întruni astăzi într-o şedinţă ”pe muteşte”, deciziile urmând a fi comunicate doar pe site-ul insituţiei. Nemulţumit de activitatea noii conduceri din Casa Fotbalului, Sorin Răducanu (58 de ani) va protesta în faţa instiuţiei conduse de Răzvan Burleanu (30 de ani), președinte nevalidat, și de secretarul general Gheorghe Chivorchian.

Răducanu s-a declarat stupefiat de decizia rezilierii unilaterale a contractelor fotbaliştilor din România luată în ultimul Comitet Executiv. ”Este un act major de obedienţă a şefilor FRF faţă de cei care i-au votat la alegeri. Nu au nici un pic de personalitate, sunt mai răi ca Mircea Sandu, pentru că au avut tupeul, prin această decizie, să încalce regulamentul FIFA. Este incredibil ce-au putut face şeful FRF, Răzvan Burleanu şi secretarul general, Gheorghe Chivorchian”, ne-a declarat, indignat, Răducanu.

Fostul fotbalist de la Dinamo, Sportul sau FC Olt a continuat tirul împotriva şefilor din Casa Fotbalului: ”Sunt nişte papagali peruşi. De ce spun asta? Pentru că se comportă precum peruşii. Stau cuminţi pe bară şi la un semn al stăpânilor, adică al preşedinţilor de cluburi, scot din bol câte un bileţel cu legi noi. Adică fac orice li se cere de către patroni, chiar dacă acest lucru este şi ilegal, şi imoral”.

Omul care a participat la alegerile din 5 martie pentru şefia FRF a conchis, supărat: ”Şefii de la Federaţie, care sunt plătiţi cu mii de euro pe lună au acum tupeul să le refuze banii fotbaliştilor. Acum, ca fotbalist în România, dacă nu te mai place patronul, la revedere cu tine, eşti dat afară. Această măsură abuzivă a fost votată în Comitetul Executiv de 14 oameni din cei 15 prezenţi. Este inadmisibil!”.

Răducanu va protesta în faţa Casei Fotbalului şi împotriva convenţiei FRF – LPF care ”căpuşează fotbalul românesc”, dar şi pentru faptul că, deşi a anunţat că va reduce numărul mandatelor de şef al FRF la două, Răzvan Burleanu le-a mărit ”cu de la sine putere” la trei.

sorin răducanu

Close
Închide
  Close