MENIU CAUTĂ

Rareș Manolache, oficial CSM București, acuzat că a lovit cu pumnul un arbitru de rugby

Distribuie

Rareș Manolache, oficial CSM București, acuzat că a lovit cu pumnul un arbitru de rugby.

De când au dispărut performanțele, la FR Rugby s-a instaurat haosul. Naționala de rugby a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, după ce a utilizat un jucător neeligibil, iar Federația Română de Rugby a fost acuzată, indirect, că și-a asigurat un arbitraj favorabil la un meci în care era implicată Spania, contracandidată la locul 2 în Rugby Europe Championships, un alt scandal umbrește și mai mult un sport în care în mod normal ar trebui să se pună accent doar pe valori precum respect și onestitate.

Sâmbătă după-amiaza, pe Stadionul Arcul de Triumf, din București, s-au disputat finalele Diviziei Naționale de juniori sub 17 ani. Echipa Colegiului Tehnic Dinicu Golescu a devenit campioană națională, după 23-16 cu CSS Bârlad, în timp ce tinerii jucători de la CSM București au obținut medaliile de bronz, după 24-21 cu echipa CS Cleopatra Mamaia.

Oarecum surprinzător, mai încinsă a fost finala mică, partidă presărată cu numeroase incidente și care s-a încheiat cu un scandal monstru.

Pentru că, deși în mod normal trebuia să-și canalizeze energiile spre bucuria sărbătorită alături de jucătorii de la CSM București, Rareș Manolache, unul dintre oficialii formației bucureștene, este acuzat că l-a lovit cu pumnul pe unul dintre arbitrii partidei.

Există informații care arată că Rareș Manolache și tatăl acestuia, Nicolae Manolache, ambii reprezentanți ai CSM București și foști reprezentanți ai CS Metrorex București, obișnuiesc să pună presiune pe arbitrii la meciurile jucate de formațiile lor, în speranța, evident, că aceștia vor comite greșeli favorabile lor.

Însă cei prezenți la disputa de sâmbătă seara, dintre CSM București și Cleopatra Mamaia, spun că lucrurile au escaladat la un nivel greu de digerat pentru rugbiul românesc.

Trecut pe foaia de joc drept ”water-boy” (n.r. – băiatul cu apa), pentru a putea sta pe teren și a dat indicații jucătorilor de la CSM București, Rareș Manolache este acuzat că a profitat de ocazie și a încercat să jignească arbitrii și să pună în permanență presiune pe ei, în special pe asistentul aflat pe partea de joc cu tribuna oficială.

În prima repriză, arbitrul luat în colimator a fost Dragoș Frenkel, iar nemulțumit de rezultatul înregistrat pe tabelă, 11-10 la pauză pentru Cleopatra Mamaia, Rareș Manolache a început să-i facă nesimțiți pe arbitri și i-a acuzat că au venit cu lecția făcută, respectiv să tragă împotriva formației din București.

La un moment, ”centralul” Florin Bonea a luat decizia de a-l elimina pe Rareș Manolache, respectiv de a-l trimite pe acesta în tribună.

Deși aflați în afara suprafeței de joc, cei doi reprezentanți ai CSM București au continuat să pună presiune pe arbitrii și chiar să-i acuze pe aceștia de maniera în care conduc meciul deși, culmea, scorul devenea favorabil formației din Capitală.

Un alt incident s-a petrecut spre finalul partidei, când, după un eseu marcat de formația bucureșteană, Virgil Ioniță s-a deplasat către butul echipei din Mamaia, pentru a valida eventuala transformare a încercării, dar a fost busculat de Rareș Manolache.

A fost prima dată în care arbitrul-asistent i-a reproșat lui Rareș Manolache comportamentul avut pe durata întregii partide. Atât i-a trebuit oficialului de la CSM București. Surprins de curajul arbitrului de a riposta, Rareș Manolache a ținut să-l taxeze pe acesta. La finalul partidei, câștigate de CSM București cu 24-21, după un scurt moment de bucurie alături de jucătorii bucureșteni, Rareș Manolache a sărit peste grupul de arbitri strânși undeva la marginea terenului, după ce au primit plachetele comemorative pentru arbitrarea finalei.

Reclamat la Comisia de Disciplină

A strigat către aceștia că ”v-am făcut, am câștigat și fără ajutorul vostru”. Virgil Ioniță a încercat încă o dată să-l tempereze și i-a recomandat acestuia să-și vadă de echipa lui. A fost momentul în care Rareș Manolache și-a pierdut cumpătul definitiv și, profitând de învălmășeala creată, l-a lovit pe Virgil Ioniță cu pumnul în bărbie, scrie secundatv.ro.

Oficialul celor de la CSM București a rupt-o la fugă, nu înainte de a arunca cu alte amenințări la adresa rivalului său căreia i-a spus că ”te fac eu pe tine. Te prind pe stradă și te rup cu bătaia”.

Dornic să riposteze, Virgil Ioniță a fost oprit cu greu de mai mulți oficiali ai Federației Române prezenți la meci. Totuși, acesta susține că întreaga poveste nu se va opri aici, urmând să-l reclame pe Rareș Manolache la Comisia de Disciplină și chiar să-i facă acestuia plângere penală.

Manolache are renume de scandalagiu. Numele lui Nicolae Manolache apare în februarie 2008 legat de un scandal cu antrenorul-federal Daniel Mitrea, în timpul unei ședințe a Biroului Federal al Federației Române de Rugby.

Mai mult, în 2011, în perioada în care era liderul formației CS Metrorex, pe parcursul unui meci jucat împotriva celor de la Rugby Club Grivița i-a înjurat și i-a amenințat în permanență pe rivali, iar la final a fost la un pas să fie linșat de ei.

 

Comentarii