Mergi direct la conținut »
EXPLOZIV | Război total în tenisul românesc. Soțul jucătoarei Anei Bogdan atacă furibund federația. ”Sunteți purtători ilegali de funcții”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > EXPLOZIV | Război total în tenisul românesc. Soțul jucătoarei Anei Bogdan atacă furibund federația. ”Sunteți purtători ilegali de funcții”

EXPLOZIV | Război total în tenisul românesc. Soțul jucătoarei Anei Bogdan atacă furibund federația. ”Sunteți purtători ilegali de funcții”

Dezvăluirile făcute de ”Libertatea”, publicație care a scos la iveală situația scandaloasă a jucătoarei de tenis Sorana Cîrstea - sportivă care a reclamat la FRT că primește bani pe care nu-i merită, fără ca instituția să reacționeze în vreun fel, i-a înfierbântat pe cei care contestă actuala conducere de la cea mai importantă federație sportivă din România.

De Daniel Conțescu,

Ca răspuns la articolele publicate de ziar, federația a furnizat, joi seară, un drept la replică, postat pe contul oficial de Facebook. Prilej cu care a negat acuzațiile de ”debandadă”, care reies din acțiunile Soranei, și lansează ofensiva.

O face într-un stil impersonal, referindu-se la ”persoane rău-voitoare, respectiv un președinte de federație de automobilism din anturajul unei jucătoare de tenis, dezinformează grav opinia publică”.

Trimiterea din comunicat este evidentă și îl vizează direct pe Norris Măgeanu, președintele Federației de Automobilism Sportiv și soțul jucătoarei de tenis Anei Bogdan, aflată, la rându-i, în programul COSR pentru Tokyo 2020 în care a fost inclusă, fără dorința ei, Sorana Cîrstea.


Ana și Norris s-au logodit în 2017

Autor, de-a lungul timpului, a unor comentarii anti-FRT, instituție care nu primește finanțare de la MTS de doi ani din pricina neregulilor descoperite de Justiție, Măgeanu, socotindu-se jignit de stilul zeflemitor abordat de FRT la adresa lui și a soției sale, n-a mai răbdat și a postat un comentariu dur la comunicatul de pe Facebook, în care îi face praf pe George Cosac, Răzvan Itu și pe oamenii lor. 

”Ați creat voi singuri o imagine defavorabilă unei sportive, în cazul de față Sorana Cîrstea, fără vina ei? DA”, acuză, frontal, Măgeanu. Care nu-i slăbește pe cei vizați: ”Ca și în cazul Soranei, și faptul că sunteți ilegal purtători de funcții de conducere la FRT este tot vina voastră”.

Cu acest prilej, îi acuză pe federali că au stricat echipa de Fed Cup a României, punând inutil presiune pe jucătoarea Mihaela Buzărnescu, că nu respectă hotărârile judecătorești și avertizează cluburile că tenisul românesc are nevoie de o nouă conducere!

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Iată comentariul lui Măgeanu:

 


În februarie 2019, Norris Măgeanu a fost ales președintele FRAS
pentru următorii patru ani

Minte federația? Legăturile Cosac-Covaliu

În dreptul la replică de joi, FRT susține că în cazul Soranei Cîrstea a fost vorba despre o singură plată a indemnizației COSR. Apropiații sportivei bagă mâna-n foc că este vorba despre trei plăți, astfel că federația ar fi, din nou, în ofsaid. Opoziția mai susține că George Cosac, președintele federației, este susținut financiar de ”suveica” MTS-COSR-FRT. Pentru a suplini lipsa finanțării de la minister, din banii primiți de la Buget, forul olimpic a oferit FRT, doar anul trecut, suma de 1,9 milioane de lei. Oficial, pentru organizarea turneului WTA de la București, deși competiția respectivă este una privată și nu are legătură cu mișcarea olimpică. De asemenea, acum, prin contractul a cărui sumă este ținută la secret și făcut pe spatele echipei de Fed Cup, COSR dorește să asigure continuitatea la tenis. Interesant este și faptul că COSR nu acordă direct banii sportivilor, ci varsă, la grămadă, sumele în contul federației, iar de acolo, instituția împarte banii cum consideră de cuviință și, ulterior, aduce deconturile. Relația Cosac – Covaliu este puternică, fiind legată de ”grade”. Cei doi depind unul de celălalt. Primul este președinte la CS Dinamo și are grad mai mare, de comisar șef, în Ministerul de Interne decât cel al lui Covaliu, care este doar comisar și a ratat recent o promovare în grad. În schimb, Covaliu, detașat la COSR de la scrima de la CS Dinamo, este șeful lui Cosac pe linie sportivă, conducând o instituție, COSR, care, teoretic, subordonează FRT. 

Citește episoadele ”cazului Sorana Cîrstea”:

UPDATE | Sorana Cîrstea, plătită degeaba de COSR! Jucătoarea de tenis primește bani de la forul olimpic, deși s-a retras din echipa de Fed Cup și nu se poate califica la JO. Reacția FRT

Reacția Soranei Cîrstea după ce ”Libertatea” a dezvăluit că primește bani nemeritați: ”O să o rog pe mama să restituie banii în contul federației”. FRT, în culpă

 

Close
Închide
  Close