De Justin Gafiuc, Marius Mărgărit,

La 25 de ani de la momentul său de triumf, meciul România – Argentina 3-2 de la CM 1994, în care a strălucit cu două goluri și un assist pentru Hagi, Ilie Dumitrescu povestește câteva episoade emoționante trăite pe durata turneului american. Toate legate de familie.

„Am purtat busuioc sfințit la jambiere”

Își amintește mai întâi cum a trecut peste prima parte a Mondialului, când primele meciuri, cu Columbia, Elveția și SUA, i-au adus evoluții șterse și critici majore:

”Vorbeam zi de zi cu mama la telefon. Era singura persoană care putea să mă liniștească. Îmi zicea că trebuie să înfrunt și momente mai grele, dar voi fi fericit până la urmă. Tata se ocupa cu fotbalul, în timp ce mama pe partea de suflet. Era și foarte credincioasă, îmi spunea că Dumnezeu mă pune la încercare și prin asta. Pentru ea, eram cel mai bun, nu exista altcineva. Și mă încuraja”.

În SUA, Ilie a fost coleg de cameră cu Belodedici, care mărturisea într-un recent interviu că Dumitrescu obișnuia seara să bea apă sfințită în speranța că divinitatea îl va ajuta la partide. Fostul internațional nuanțează însă: „Am rămas cu un obicei după calificarea la Mondiale, să-mi pun busuioc sfințit la jambiere. Mi-l aducea mama de la biserică”.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

„Vorbeam amândoi cu lacrimi în ochi”

Iar prestația galactică a lui Ilie cu Argentina a declanșat imensa fericire și în familia Dumitrescu. ”Am vorbit amândoi cu lacrimi în ochi. Mă întreba ce să facă, fiindcă era toată lumea în fața casei. Oamenii scoseseră televizoarele afară și așa urmăriseră partida. Îți dai seama ce a fost acolo! Voia să le dea de mâncare tuturor. ”.

Și a urmat participarea la bucuria națională: ”Ai mei au ajuns și ei la Universitate, unde se strânsese lumea să sărbătorească. Acolo, la un moment dat, oamenii s-au pus în genunchi, s-a strigat numele lui Hagi, dar și al meu. Aia a fost cea mai mare satisfacție pentru mama, pentru sufletul ei. A însemnat supremul. Mi-a zis după aceea că «de-acum pot să mor liniștită! Mai mult de atât nu se poate»”.

20 de goluri a marcat Ilie Dumitrescu pentru echipa națională, în cele 62 de partide jucate în tricoul României.

Citește și:

Florin Răducioiu, amintiri despre Mondialul american: ”Eram pregătit să fac un mare scandal dacă nu jucam cu Suedia”

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze