MENIU CAUTĂ
20 Iun. 2018 13:46

Replica redactorului-şef al Charlie Hebdo la caricatura cu Simona Halep

Distribuie

Replica redactorului-şef al Charlie Hebdo la caricatura cu Simona Halep. Laurent Sourisseau, supranumit Riss, a scris în editorialul său din ultimul număr al revistei franceze, că românii, ca toţi europenii, nu au umor, scrie News.ro. 

Editorialul din ultimul număr al revistei a fost tradus şi postat pe blogul său de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe.

” Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuşi mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franţa din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câştigase Roland-Garros. La şaizeci şi unu de ani după crearea Comunităţii economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor. În ciuda pactului oţel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) şi a spaţiului Schengen, un mare şantier fundamental pentru construcţia europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului. Ca o circumstanţă atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinţii fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici. După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european? Fiecare ţară îşi păzeşte cu stricteţe tradiţiile umoristice şi nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa? Cine o va salva de la acest naufragiu umoristic? Migranţii de pe Aquarius? De ce nu? (…)”, a scris Riss.

Revista de satiră Charlie Hebdo a fost dată în judecată de Federația asociațiilor de români din Europa(FADERE). Aceștia acuză conducerea editorială a revistei de calomniere după caricatura prin care o ironizează pe Simona Halep și pe români in general, se anunță într-un comunicat de presă remis Libertatea.

Citește și

Rezultatele la Evaluarea Națională, mai slabe decât în 2017. Matematica i-a pus pe mulți în încurcătură

Citește mai multe despre Simona Halep, caricatură și charlie hebdo pe Libertatea.

Comentarii