Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport

Reportaj cu sufletul la gură și cu ochii plângând, după Ungaria – România 0-0. Șapca lituaniană de camuflaj! ^Am trecut prin locurile în care maghiarii s-au răzbunat pe orice sună românește și pe Poliție / FOTO&VIDEO

[gallery ids="1352214,1352220,1352217,1352210,1352211,1352212,1352213,1352215,1352216,1352218,1352219,1352221"]

Dacă înainte de partida Ungaria – România (0-0, preliminariile Euro 2016), incidentele au fost izolate și au implicat în puține zone maghiari contra tricolori, în timpul jocului și după meci a fost război civil între ultrașii budapestani, orice le suna românește și Poliție.

Dinamoviștii și steliștii s-au făcut de râs și s-au bătut în peluza românească de pe Groupama Arena, ultrașii locali au avut ce au avut cu Poliția și cu orice le amintește de România: au răsturnat mașini și au agresat orice persoană suspectă de românism din zona stației de metroul Nepliget, cea care asigură accesul la stadion și zona în care a fost instalat un ecran gigant pe care s-a putut vedea meciul! S-au răfuit și cu Poliția locală, răsturnând două mașini și incendiind o dubă.

Conform presei locale, sălbaticii au aruncat în forțele de ordine cu pietre, sticle incendiare, cărămizi, borduri. Orice mașină cu însemne ale Poliției sau cu numere de România a fost făcută praf! Nu au scăpat nici măcar automobilele care și-a scos plăcuțele de înmatriculare!

Poliția i-a oprit cu greu pe turbați, folosind gaze lacrimoge și
tunuri cu apă. Trei polițiști și șapte cetățeni români au fost răniți în altercații. Cel puțin 13 persoane au fost arestate.
Prin tot acest decor au trebuit să meargă reporterii Sportnews și Libertatea prezenți la meciul nul de vineri seară. ”Mascați” cu o șapcă cu steagul… Lituaniei și cu două drapele ungurești, jurnaliștii au dat dovadă de… o lungă tăcere în drumul de circa doi kilometri de la arenă la hotel. Au trecut prin locul unui război: strada Könyves Kálmán! Pe jos, sticle, cioburi, sticle de bere, orice. Aici poți bea liniștit pe stradă. Și urme încă de la gazul lacrimogen. Am fost cu sufletul la gură și ”am plâns” până la hotel.

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
Close
Închide
  Close