O ambulanţă performantă îl salva
Ghinionul fotbalistului Henry Ihelwere a fost că ambulanţa cu echipament de terapie intensivă a ajuns prea târziu. “O ambulanţă dotată cu terapie intensivă ar fi putut să-i salveze viaţa în cazul unui infarct. Dacă ar fi fost intubat şi i s-ar fi stabilit funcţiile vitale, fotbalistul ar fi putut fi acum în viaţă”, ne-a declarat doctorul Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls. Luminiţa Ivan
Povestea morţii unui fotbalist
Fotbalistul Deltei Tulcea a căzut duminică pe teren, după doar şase minute de joc, cu puţin înaintea încheierii partidei amicale cu CS Baloteşti. Cu o zi înainte jucase 45 de minute într-un alt meci de pregătire, iar în săptămâna premergătoare tragediei mai avusese alte trei partide. După ce a căzut subit pe gazon şi după câteva zeci de secunde de uluială, primul care i-a acordat primul ajutor a fost un spectator, ajutat ulterior de oamenii din cele două staff-uri. La stadion nu a existat ambulanţă, iar cele două echipaje ale SMURD-ului au sosit la 5, respectiv 7 minute după apelul de urgenţă. A fost prea târziu pentru fotbalistul nigerian de 21 de ani, care a lăsat în urma sa o iubită însărcinată.
Primise viza medicală fără probleme
Preşedintele Deltei Tulcea, Haralambie Meregiu, care a anunţat că clubul tulcean se va ocupa de repatrierea trupului atacantului în ţara natală, după terminarea anchetei organelor de poliţie şi a medicilor legişti, a explicat că nigerianul Henry primise acceptul medicilor să evolueze. „Ultimele lui analize au fost făcute pe 27 iulie 2012. Avem toate analizele lui la dosar, le punem la dispoziţie la orice oră celor interesaţi. Nu a avut nici o problemă la inimă, ultimul EKG făcut i-a ieşit ok!” a spus Meregiu pentru liga2.ro.