Se pare că trupul unei femei plutind într-un râu și există suspiciunea ca aceasta să fie românca Adina Popescu, deoarece pentru că a fost găsit în apropiere de locul în care ea a fost văzută pentru ultima dată de către un cabanier.”Dragi prieteni, trupul Adinei a fost găsit în râu. Ea a fost prinsă de o alunecare de pământ și nu a supraviețuit. Chiar acum se face demersurile pentru repatrierea trupului Adinei în România. Fondurile strânse pentru organizarea misiunilor de căutare vor merge către familie”, se anunță pe site-ul marketizator.com, acolo unde s-au strâns bani după dispariția româncei.
Adina Monica Popescu, în vârstă de 26 de ani, a dispărut în zona Chomrong din Nepal. Fata călătorea singură, potrivit prietenilor, iar de pe 16 iulie, nimeni nu mai știe nimic de ea. Prietenii și familia tinerei au făcut publice imagini cu aceasta, pe contul de socializare, în speranța că cineva a văzut-o pe Popescu Adina Monica.
Fata a fost văzută ultima oară pe 16 iulie în zona Chomrong. Poliția locală a fost informată și au început căutările. „Dacă aveți prieteni sau rude care pot furniza informația mai departe, ne-ar ajuta enorm. Mulțumesc”, a fost mesajul uneia dintre cunoștințele Adinei.
MAE susține că Ambasada României în India, care asigură reprezentarea diplomatică a României şi în Nepal, are în atenţie cazul persoanei de cetăţenie română dispărute în zona Chomrong din Nepal.
Adina era o sportivă cunoscută în disciplina pe care o practica. Ea practica orientare turistică, fiind legitimată la CS UNEFS Bucuresti! De asemenea, era înscrisă la cursurile Școlii de Antrenori.
Performanța se stabilește prin evaluarea timpului în care sportivul parcurge traseul și atingerea tuturor posturilor de control din traseu, în ordinea stabilită de către organizator. Câștigătorul este desemnat dintre sportivii care realizează cel mai mic timp pe traseul de concurs.Orientarea este un sport în care se îmbină atât calitățile fizice, cât și cele intelectuale. Este un sport care implică cheltuieli reduse de organizare a competițiilor cât și pentru participare la acestea, fiind potrivit pentru ambele sexe și pentru toate vârstele.
Concursurile de orientare sportivă se clasifică după:
- modul de deplasare: în alergare, pe schiuri, pe bicicletă, călare, pe apă etc (în funcție de sportul de orientare)
- timpul de desfășurare: de zi (pe lumină), de noapte (pe întuneric).
- tipul probelor: individual (sportivii concurează independent), ștafetă (doi sau mai mulți membri ai echipei aleargă consecutiv curse individuale), echipă (doi sau mai mulți sportivi concurează individulal, rezultatul cumulându-se).
- modul în care se determină rezultatele: concursuri cu o singură etapă (rezultatul etapei este rezultatul final), concursuri cu mai multe etape (rezultatul cumulat a două sau mai multor etape reprezintă rezultatul final), concursuri de calificare (rezultatul obținut reprezintă criteriul de participare într-o etapă următoare sau finală).
- ordinea în care sunt atinse posturile de control: în ordine specificată (ordinea este impusă de organizator), în ordine nespecificată (concurentul este liber să aleagă singur ordinea)
- lungimea traseului: distanță lungă, distanță medie, distanță scurtă, semimaraton, altă distanță.
Conform prezentării de pe aceată pagină, bucureșteanca era pasionată de drumeții montane și aflată deseori în topul competițiilor de orientare în alergare. Ea a plecat către Himalaya pe 11 iulie, pentru a escalada Annapurna Basecamp. Din pricina musonului și a furtunilor de acolo se pare că au fost alunecari de teren. Familia, prietenii și colegii ei au încercat toate posibilitățile de a fi găsită. Singura posibilitate de a fi recuperată este de a folosi un elicopter pentru a fi găsită, însă costul estimat de închiriere al acestuia depașește cu mult posibilitățile materiale ale familiei, situându-se în jurul sumei de 40.000 de dolari. Survolarea deasupra munților cu elicopterul și căutarea ei cu câini specializați căstă 1.800 $/ oră/ elicopterul, plus 8.000 $ – căutarea cu cânii.
Citiți și