Mergi direct la conținut »
România - Marea Britanie, în Fed Cup. Ilie Năstase: ”Cu toate fetele sănătoase, noi avem prima șansă”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > România - Marea Britanie, în Fed Cup. Ilie Năstase: ”Cu toate fetele sănătoase, noi avem prima șansă”

România – Marea Britanie, în Fed Cup. Ilie Năstase: ”Cu toate fetele sănătoase, noi avem prima șansă”

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Ilie Năstase, a declarat marți că Marea Britanie este un adversar dificil în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială II, dar a precizat că România este favorită dacă va avea toate jucătoarele sănătoase.

„Este bine pentru noi că jucăm acasă, dar puteam să întâlnim și adversare mai accesibile. Marea Britanie este un adversar dificil, au o jucătoare de Top 10, dar eu sunt convins că în România, cu toate fetele sănătoase și apte de joc, noi avem prima șansă. Dar, repet, nu va fi ușor”, a spus Năstase pentru site-ul oficial al Federației Române de Tenis, făcând referire la absența Simonei Halep, indisponibilă pentru meciul România — Belgia din cauza unei accidentări.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni Marea Britanie, în barajul pentru pentru menținerea în Grupa Mondială II, conform tragerii la sorți care a avut loc marți la Londra. Meciul se va juca în România în 22-23 aprilie.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al competiției, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în weekend, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizează promovarea în Grupa Mondială II, după ce a câștigat barajul de promovare în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii cu 3-0 în fața Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației (Konta, învinsă de Ana Konjuh).

România are palmares favorabil cu Marea Britanie

România și Marea Britanie au jucat de cinci ori în Cupa Federației, tricolorele câștigând de patru ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0 la Murcia (Spania), în semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani învingea tot la Murcia cu 2-1, în primul tur al Grupei I zonale. În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în Grupa I a zonei Europa-Africa, iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Johanna Konta este cea mai bună jucătoare britanică a momentului, ocupând locul 10 în ierarhia mondială, Heather Watson se află pe 72, iar Naomi Broady pe 103. La dublu, sunt patru britanice în top 100 — Broady pe 70, Watson pe 81, Anna Smith pe 89 și Jocelyn Rae pe 96.

În barajele pentru Grupa Mondială vor avea loc meciurile Franța — Spania, Rusia — Belgia, Germania — Ucraina și Slovacia — Olanda.

Celelalte meciuri de baraj pentru Grupa Mondială II sunt Taiwan — Italia, Serbia — Australia și Canada — Kazahstan.

 
 
Close
Închide
  Close