MENIU CAUTĂ

Romario a dedicat primul său gol în Liga I celor două surori, Daniela şi Felicia

Distribuie

Romario, mijlocaşul Viitorului, are un frate mai mic, Daniel (14 ani), care în 2009 a câştigat, din postura de căpitan al echipei Şcolii Generale din Diniaş, ediţia naţională a Cupei Hagi Danone. De asemenea, “brazilianul” mai are două surori, Felicia şi Daniela (13 ani), ultima jucând handbal la CS Diniăşanca. Reuşita cu Dinamo le-a dedicat- o celor două fete, cărora le-a făcut semnul inimii. Puştoaicele i-au răspuns într-o manieră identică, postând poze sugestive pe Facebook.
Benzar e originar din Diniaş (Timiş). Tatăl său l-a botezat după brazilianul Romario, care făcea spectacol în 1992, anul naşterii lui, la PSV şi la naţionala Seleçao. El a fost descoperit în 2002, la un trial, de antrenorul Ciprian Tudoraşcu, şi a rămas până în 2010 la Srbijanka Giuchici, prima şcoală de fotbal privată din România. “Era timid, cu bun simţ. Controla perfect mingea. Venea primul şi pleca ultimul de la antrenamente. Va ajunge la o echipă şi mai mare”, a declarat pentru sporttim.ro Tudoraşcu, acum antrenor în Canada.

Mare ajutor de la psihologul echipe

În 2008, fotbalistul a fost remarcat de Emeric Ienei în cadrul campaniei ”Vreau să fiu mare”. Benzar a devenit căpitanul naţionalei U17, apoi la U19 şi a fost căutat de Fiorentina. A mai jucat la LPS Banatul, iar în 2010 a semnat cu Viitorul, care a dat pe el 25.000 de euro, plus 25% dintr-un viitor transfer. Sâmbătă, contra lui Dinamo, ”Roma” a marcat primul gol în Liga I, cu un superb şut de la 25 de metri, ”folha seca”. ”La antrenament mă descurcam bine, aveam execuţii bune, chiar mă întrebam înaintea partidei, când m-am întâlnit cu psihologul echipei, de ce nu reuşesc să şutez la fel şi în timpul meciurilor?! Se pare că m-a ajutat şi sper să mai marchez”, ne-a declarat bănăţeanul.
”Roma” este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Vrea să joace la Milan

Fotbalistul Viitorului visează să joace într-o zi la AC Milan, echipa sa de suflet. ”Sunt fanul italienilor din 2005, când au jucat finala Ligii Campionilor cu Liverpool. La pauză m-am culcat. Era 3-0 şi jucaseră cel mai frumos fotbal pe care îl văzusem vreodată. Când m-am trezit a doua zi, Liverpool câştigase meciul la penalty-uri, dar am rămas fanul lui Milan. Domnul Hagi ne povesteşte despre fotbalul adevărat, despre echipele mari la care a jucat. Ne spune mai ales ce probleme trebuie să evităm pe teren şi în afara lui şi să nu ne fie niciodată frică, să fim puternici”, spune Benzar.

Cătălin Munteanu, cel mai greu adversar

Romario crede că adversarul cel mai greu împotriva căruia a jucat în cele nouă jocuri în care a intrat în acest sezon este Cătălin Munteanu: ”Nu e cel mai rapid sau cel mai puternic, dar citeşte foarte bine jocul. Se mişcă mult în teren şi, dacă nu eşti atent un moment, scapă din marcaj. În plus, dacă îi dai spaţiu şi timp, are o viziune bună şi poate coordona jocul, da o pasă de gol sau trage la poartă. Meciul cu Dinamo a fost greu, dar am fost motivaţi pentru că am vrut să spălăm ruşinea de la partida cu Steaua. Pentru noi sunt importante meciurile în picioare, pentru că la Viitorul avem toate condiţiile de pregătire şi nişte oameni extraordinari lângă noi, mai ales domnul Hagi”.
fotografii: Octavian Cocoloș

Comentarii