MENIU CAUTĂ
02 Iul. 2018 08:57

Rusia s-a calificat în sferturile CM 2018. Cercesov: ”Am avut doi ani pentru a pregăti turneul”

Distribuie

Rusia s-a calificat în sferturile CM 2018. Selecţionerul naționalei ”Sbornaia”, Stanislav Cercesov, a precizat că parcursul bun al rușilor la turneul final pe care îl găzduiesc se datorează faptului că a avut la dispoziţie doi ani pentru a pregăti competiția. Rusia s-a calificat surprinzător în sferturile de finală, după ce a învins, duminică, Spania, după loviturile de departajare. 

Nimeni nu ar fi pariat pe ”Sbornaia”, care nu a câştigat niciun meci în 2018 înaintea turneului, scrie AFP.

Întrebat cum se explică această renaştere a echipei, Cercesov a răspuns: „Prin faptul că noi am petrecut doi ani muncind şi că am muncit bine.”

Tehnicianul, pe care AFP îl numeşte cel mai celebru mustăcios din Rusia, a spus după calificarea în sferturi: „Noi vrem întotdeauna să le mulţumim jucătorilor noştri, iar asta e şi mai adevărat astăzi.”

„Noi am sperat să ajungem la lovituri de departajare”, a declarat portarul naţionalei de fotbal a Rusiei, Igor Akinfeev, care a apărat şuturile de la punctul cu var ale spaniolilor Koke şi Aspas, contribuind decisiv la calificarea echipei sale în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018.

„Facem o Cupă Mondială fantastică. Nu doar fanii noştri, dar şi fanii din alte ţări au simţit această atmosferă şi au înţeles că ruşii ştiu cu adevărat cum să joace fotbal”, a spus Akinfeev, citat de AFP.

Rusia, gazda Mondialului, a învins surprinzător Spania cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, 1-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, şi s-a calificat în sferturi.

Rusia a reuşit astfel cel mai bun rezultat al său la Cupa Mondială după destrămarea Uniunii Sovietice, urmând să joace în sferturi cu Croaţia sau Danemarca.


Citește și: EXCLUSIV/ La 81 de ani, actorul Dorel Vișan e nelipsit la un festival de jazz din Ardeal. ”E muzică bună într-un loc de poveste”

Citește mai multe despre Cupa Mondială, Rusia și Spania pe Libertatea.

Comentarii