Mergi direct la conținut »
S-a mai desființat o echipă de tradiție a fotbalului românesc!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

S-a mai desființat o echipă de tradiție a fotbalului românesc!

O altă echipă din fotbalul românesc s-a desființat, din cauza problemelor financiare.

Este vorba despre Gloria Bistrița, care se va desființat, după 21 de ani în care a evoluat în prima divizie. Anunțul a fost făcut de președintele clubului, Cristian Stanciu.

„În felul în care este organizată, cu siguranţă nu va primi nici un ban de la Consiliul Local. Mâine voi convoca o şedinţă de Comitet Director şi voi propune retragerea echipei din campionat”, a declarat Stanciu, pentru sportulbistritean.ro.

Gloria Bistrița evolua în liga a II-a, dar s-a retras și va lua locul echipei secunde, în liga a III-a. Jucătorii vor pleca liber de contract și vor evolua la FC Bistrița, în liga a IV-a.

Gloria Bistrița se alătură unor echipe de tradiție ale fotbalului românesc desființate, gen FC Argeș sau Poli Timișoara.

Au jucat cu Fiorentina cu nocturnă plătită de italieni

A câștigat Cupa României în 1994, după ce a învins, în finală, Universitatea Craiova, cu 1-0, și a mai jucat o finală de Cupă în 1996, pierdută cu Steaua (1-3).

În campionat, cea mai bună clasare a fost locul trei, în sezonul 2002-2003. A evoluat de șapte ori în Cupa UEFA Intertoto, o dată în Cupa UEFA și, de două ori, în Cupa Cupelor. Cei mai puternici adversari din cupele europene au fost Fiorentina, Atletico Madrid, Lille, Montpellier, Brescia și Zaragoza.

În dubla împotriva Fiorentinei, din Cupa (1-1 la Bistrița, 0-1 la Firenze), bistrițenii nu aveau instalație de nocturnă și au folosit una plătitiă de italieni.

Close
Închide
  Close