De Ciprian Iana,

În acest dezastru natural de proporții apocaliptice, fotbaliștii continuă să intre pe teren și să joace, în prima ligă din Australia fiind programate meciuri aproape non-stop.

„Este îngrozitor ce se întâmplă în Australia. Chiar şi pentru noi fotbaliştii este o situaţie complicată pentru că nu a fost întrerupt campionatul”, a mărturisit, pentru Radio Marca, Alexander Baumjohann.

Fotbalistul german legitimat la FC Sydney a continuat: ”Sunt incendii puternice şi de multe ori în apropiere de oraşele în care jucăm. Etapa trecută am evoluat pe un stadion unde temperatura era de 38 de grade iar aerul devenise irespirabil. Era ca şi cum am fi fumat 50 de ţigări deodată!”.

În afara pericolelor la care sunt expuși, fotbalișii se tem și pentru viețile familiilor lor

„Am două fete, acum sunt în vacanţă, pentru că şcolile s-au închis. Prietenii şi rudele sunt îngrijoraţi de ceea ce văd la televizor. Noi ne descurcăm, dar animalele de casă au de suferit, este foarte trist”, a mai precizat Alexander Baumjohann. 

FC Sydney este lider în campionatul Australiei, având 31 de puncte, după 12 etape, cu 9 mai mult decât ocupanta locului 2, Melbourne City.

În ultimele săptămâni, peste 7 milioane de hectare au ars în Australia, statele cele mai afectate fiind statele New South Wales, Victoria şi Queensland.

Citeşte şi:

În echipa de Cupa Davis a României va juca un puști de 14 ani. ”Visul meu este să fiu numărul 1 mondial”

Stefanos Tsitsipas și-a lovit tatăl cu racheta de tenis!

Simona Halep se simte bine în Australia! Mesajul postat de sportivă din țara devastată de incendii

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism