Mergi direct la conținut »
Șeful COSR ține partea lui Drăgulescu, în scandalul premierilor. Ce-a decis Guvernul
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Șeful COSR ține partea lui Drăgulescu, în scandalul premierilor. Ce-a decis Guvernul

ACTUALIZARE. Executivul a decis să majoreze premiile sportivilor care câștigă medalii, iar demersul trebuie finalizat până la începerea Jocurilor Olimpice din 2016.

De Petre Dobrescu,

”În urma întâlnirii luăm în calcul stabilirea unui mecanism prin care să avem prime mai mari, pe criterii bine definite. Este clar că această implementare trebuie făcută până la începerea Jocurilor Olimpice din 2016.

Nu vorbim de sume mari. Trebuie să avem programarea legală și mecanismul bugetar care să ne permită să facem aceste majorări”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvînt al Guvernului, pentru Mediafax.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a participat la o întâlnire cu sportivi şi reprezentanţi ai Guvernului şi a declarat că toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul românesc, subliniind că trebuie stabilit clar un cuantum şi trebuie să dispară posibilitatea dublării premiilor.

Petrache susţine, după o întâlnire la Guvern, că trebuie să dispară posibilitatea dublării premiilor în sportul românesc: Toate medaliile sunt la fel de importante.

”Toate medaliile sunt la fel de importante!”

„A fost o întâlnire binevenită, pentru că am discutat despre mecanismele şi cuantumul acestor premieri şi am avut la masă ambele părţi implicate: guvernanţi şi reprezentanţi ai sportivilor. Este bine că s-a început cu echipa de handbal. Putem considera aceste premieri drept o bază pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal însă să fie stabilit clar un cuantum şi să dispară posibilitatea acelor dublări. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul românesc şi pentru imaginea noastră în lume. Din 2010 s-a renunţat la aceste premieri naţionale, dar trebuie să înţelegem că înainte de a fi campion european, mondial sau olimpic, sunt campioni în ţara noastră”, a declarat Petrache, conform site-ului cosr.ro.

El a mai spus că trebuie să se găsească o soluţie şi în privinţa stafurilor tehnice: „Pe de altă parte, trebuie să fim echitabili şi în ceea ce priveşte stafurile tehnice. Pe lângă antrenorii principali sau secunzi, performanţele nu se pot obţine fără aportul medicilor, kinetoterapeutilor, preparatorilor fizici, al analiştilor video, al managerilor, etc. Vom căuta şi în continuare soluţii pentru remedierea acestor anomalii legislative”.

Cum lucrează PSD și PNL în favoarea industriei farmaceutice
Recomandări
Cum lucrează PSD și PNL în favoarea industriei farmaceutice
 

La întâlnirea de sâmbătă seară au participat Marian Drăgulescu, Andreea Chiţu, Mihai Covaliu, Corina Căprioriu, Tiberiu Dolniceanu, respectiv Sorin Chelmu, secretarul general al Guvernului şi Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Într-un mesaj postat pe Facebook la finalul anului, premierul Dacian Cioloş afirma că îşi propune să organizeze o discuţie cu oamenii din sport, la începutul lui 2016, pentru a ajunge la un numitor comun după disputele survenite ca urmare a deciziei Guvernului de a le premia suplimentar pe handbaliste.

Guvernul Cioloş a premiat, la finalul anului trecut, jucătoarele naţionalei de handbal cu câte 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial din Danemarca, faţă de 14.800 de lei cât prevede legea pentru o medalie de bronz mondială, suma putând fi dublată, tot conform normelor legale în vigoare. Premiul acordat fiecărei handbaliste a fost suplimentat însă printr-o decizie a Executivului.

Reacții la derapajul lui CTP pe tema educației sexuale: ”Suntem în punctul în care marii educatori ai țării trăiesc în beznă completă în această privință”
Recomandări
Reacții la derapajul lui CTP pe tema educației sexuale: ”Suntem în punctul în care marii educatori ai țării trăiesc în beznă completă în această privință”
 

Măsura luată de Guvern a fost criticată de mai mulţi sportivi din ramuri individuale, care au cucerit medalii mondiale în 2015 şi care au fost premiaţi cu sume mai mici.

Astfel, într-o campanie declanşată pe Facebook de Corina Drăgulescu, soţia gimnastului Marian Drăgulescu, se cer drepturi egale la premieri pentru sportivii medaliaţi mondial în 2015, dar şi sprijinul echipei naţionale de handbal feminin în acest demers.

Sportivii care au cucerit medalii mondiale în 2015 şi s-au alăturat demersului lui Marian Drăgulescu sunt Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu (judo, medalii de argint), Larisa Iordache (gimnastică, bronz), Tiberiu Dolniceanu (scrimă, bronz) şi componentele echipei feminine de spadă – Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu (argint).

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX, că i se pare corectă atitudinea gimnastului Marian Drăgulescu referitor la premierea echipei naţionale de handbal feminin. „Mi-a plăcut poziţia lui (a lui Marian Drăgulescu – n.r.), mi se pare că este o atitudine corectă şi nu văd de ce nu ar fi corectă atitudinea, dacă vorbim de Marian Drăgulescu, gimnast cu 10 medalii mondiale. Sigur că este un rezultat foarte bun al fetelor de la handbal, nimeni nu spune nu, dar cred că trebuie păstrată o anumită corectitudine”, a declarat Adrian Stoica pentru MEDIAFAX.

Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
Recomandări
Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
 

Antrenorul lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce Guvernul a suplimentat numai premiile acordate echipei feminine de handbal că „nu poţi fi pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă”. ”E incorect să le dai unora mai mult ca premii decât prevede legea. Fetele de la judo (Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu – n.r.) sunt vicecampioane mondiale în 2015 şi au primit 37.000 de lei, sumă deja dublată, iar fetele de la handbal au primit 60.000 de lei pentru medalie de bronz. De ce?”, a spus el.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close