Visul brazilienilor de a deveni campioni mondiali chiar la ei acasă s-a spulberat marţi seară, când Germania a câştigat cu un incredibil 7-1 partida cu reprezentativa din ”Ţara Cafelei”, din penultimul act al turneului final. Luiz Felipe Scolari, selecţionerul ”Selecao”, şi-a asumat vina pentru această umilinţă.

A fost cea mai proastă zi din viaţa mea! Am suferit un eşec oribil, catastrofal, pe care nu-l voi uita niciodată! N-avem nicio scuză. Îmi asum această înfrângere, eu sunt responsabil pentru alcătuirea echipei, pentru tactica aleasă. Germania a jucat minunat, dar până să primim primul gol, n-am fost nici noi mai prejos ca ei. După aceea, însă, am început să comitem greşeli şi am încasat gol după gol. Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat.

Spre deosebire de noi, germanii n-au jucat cu presiune, iar asta s-a văzut. Jucând acasă, obligaţia noastră era să devenim campioni mondiali. Acum, n-avem altceva de făcut decât să învăţăm din această înfrângere şi să mergem înainte. Nu ştiu dacă alta ar fi fost situaţia, în cazul în care Neymar ar fi jucat. Să nu facem o scuză din absenţa lui Neymar.

Acest eşec va constitui mereu o pată pe cariera mea. Voi fi arătat mereu cu degetul, toţi îşi vor aminti despre mine ca antrenorul cu care Brazilia a pierdut cu scorul de 7-1 în faţa Germaniei!”, a declarat Luiz Felipe Scolari, la finalul partidei.

”Aş fi preferat să pierdem cu 1-0, din cauza unei greşeli făcute de mine! Îmi este foarte greu să îmi explic ce s-a întâmplat”, a precizat şi Julio Cesar, portarul naţionalei Braziliei.

Scolari: ”Cea mai proastă zi din viaţa mea! Voi fi arătat mereu cu degetul”

”Brazilia, spune-mi ce simţi”

Argentinienii nu au ratat ocazia de a-i lua peste picior pe rivalii brazilieni, după umilinţa îndurată de aceştia în semifinala cu Germania. ”Brazilia, spune-mi ce simţi”, a titrat cotidianul argentinian ”Ole”, după această partidă.

”Brazilia, umilinţă istorică”, a notat şi ziarul italian ”La Gazzetta dello Sport”, în timp ce spaniolii de la ”Marca” au precizat că brazilienii vor avea parte de ”dezonoare eternă”.

Scolari: ”Cea mai proastă zi din viaţa mea! Voi fi arătat mereu cu degetul”

Urmărește-ne pe Google News