Mergi direct la conținut »
Semn rău pentru Liverpool, înaintea finalei Ligii Campionilor? Statistica care nu "ține" cu englezii
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Semn rău pentru Liverpool, înaintea finalei Ligii Campionilor? Statistica care nu "ține" cu englezii

Semn rău pentru Liverpool, înaintea finalei Ligii Campionilor? Statistica care nu „ține” cu englezii

Entuziasmul este la cotă maximă în tabăra lui Liverpool, care s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a învins-o cu 4-0 pe Barcelona (în tur: 0-3). În ultimul act al competiției, programat pe 1 iunie, pe stadionul "Wanda Metropolitano" din Madrid, "cormoranii" vor da piept cu Ajax Amsterdam sau cu Tottenham, echipe care se înfruntă astăzi în manșa secundă a semifinalei (în tur: 1-0).

Înaintea lui Liverpool, doar două echipe mai reușiseră să se califice în finala C1, după ce pierduseră primul meci din semifinale la o diferență de trei goluri. Este vorba de Panathinaikos (1-4 și 3-0 cu Steaua Roșie Belgrad, în 1971) și de Barcelona (0-3 și 3-0, 5-4 după loviturile de departajare cu IFK Göteborg, în 1986). Problema este că ambele echipe au fost învinse în ultimul act: Panathiniakos a cedat în fața lui Ajax, iar Barcelona, în fața Stelei. Mai mult decât atât, și grecii, și spaniolii au cedat cu același scor (0-2)!

Un posibil motiv de îngrijorare pentru fanii mai pesimiști ai lui Liverpool este și seria de nereușite bifată de antrenorul Jürgen Klopp în finalele disputate până acum. Mai exact, germanul a disputat șapte astfel de meciuri, câștigând doar unul, pe primul. De atunci, au trecut șapte ani și șase eșecuri în partidele cu trofeu pe masă. Iată finalele disputate de Klopp: Dortmund – Bayern 5-2 (2012, Cupa Germaniei), Dortmund – Bayern 1-2 (2013, Liga Campionilor), Dortmund – Bayern 0-2 (2014, Cupa Germaniei), Dortmund – Wolfsburg 1-3 (2015, Cupa Germaniei), Liverpool – Manchester City 2-4 după lovituri de departajare (2016, Cupa Ligii Angliei), Liverpool – FC Sevilla 1-3 (2016, Liga Europa), Liverpool – Real Madrid 1-3 (2017, Liga Campionilor).

Poate te interesează și FOTO&VIDEO | Cele mai spectaculoase răsturnări de scor din Liga Campionilor. Liverpool și Barcelona au antecedente

Close
Închide
  Close