MENIU CAUTĂ

Semn rău pentru Liverpool, înaintea finalei Ligii Campionilor? Statistica care nu „ține” cu englezii

Distribuie

Entuziasmul este la cotă maximă în tabăra lui Liverpool, care s-a calificat în finala Ligii Campionilor după ce a învins-o cu 4-0 pe Barcelona (în tur: 0-3). În ultimul act al competiției, programat pe 1 iunie, pe stadionul "Wanda Metropolitano" din Madrid, "cormoranii" vor da piept cu Ajax Amsterdam sau cu Tottenham, echipe care se înfruntă astăzi în manșa secundă a semifinalei (în tur: 1-0).

Înaintea lui Liverpool, doar două echipe mai reușiseră să se califice în finala C1, după ce pierduseră primul meci din semifinale la o diferență de trei goluri. Este vorba de Panathinaikos (1-4 și 3-0 cu Steaua Roșie Belgrad, în 1971) și de Barcelona (0-3 și 3-0, 5-4 după loviturile de departajare cu IFK Göteborg, în 1986). Problema este că ambele echipe au fost învinse în ultimul act: Panathiniakos a cedat în fața lui Ajax, iar Barcelona, în fața Stelei. Mai mult decât atât, și grecii, și spaniolii au cedat cu același scor (0-2)!

Un posibil motiv de îngrijorare pentru fanii mai pesimiști ai lui Liverpool este și seria de nereușite bifată de antrenorul Jürgen Klopp în finalele disputate până acum. Mai exact, germanul a disputat șapte astfel de meciuri, câștigând doar unul, pe primul. De atunci, au trecut șapte ani și șase eșecuri în partidele cu trofeu pe masă. Iată finalele disputate de Klopp: Dortmund – Bayern 5-2 (2012, Cupa Germaniei), Dortmund – Bayern 1-2 (2013, Liga Campionilor), Dortmund – Bayern 0-2 (2014, Cupa Germaniei), Dortmund – Wolfsburg 1-3 (2015, Cupa Germaniei), Liverpool – Manchester City 2-4 după lovituri de departajare (2016, Cupa Ligii Angliei), Liverpool – FC Sevilla 1-3 (2016, Liga Europa), Liverpool – Real Madrid 1-3 (2017, Liga Campionilor).

Poate te interesează și FOTO&VIDEO | Cele mai spectaculoase răsturnări de scor din Liga Campionilor. Liverpool și Barcelona au antecedente

Comentarii