Simona Halep a făcut un meci perfect în sferturi la Indian Wells, anulându-i adversarei toate avantajele cu un joc dezarmant de precis și cu un procentaj extraordinar al primului serviciu, 81,8 %.

Sportiva din Constanța a câștigat toate game-urile pe propriul serviciu și a salvat cele trei mingi de break pe care și le-a creat Petra Martici, încheind meciul după doar 53 de minute de joc.

„A fost un meci grozav, simt că am jucat cel mai bun tenis din acest an, ceea ce mă face super-fericită, pentru că ştiam că o să fie un meci greu împotriva ei”, a spus Simona Halep după acest joc.

„Când intru pe teren îmi spun că returul trebuie să fie puternic, pentru că ea are un serviciu imens, iar la înălţimea mea nu este simplu să returnez, dar am reuşit destul de bine azi. M-am antrenat un pic la retur, ieri şi în această dimineaţă (n.r. – joi dimineață) şi totul a mers foarte bine”, a precizat Simona Halep.

Pentru calificarea în semifinale la Indian Wells, Simona Halep şi-a asigurat un cec de 343.985 de dolari şi 390 de puncte WTA.

Simona Halep – Iga Swiatek, în semifinale la Indian Wells

În penultimul act al competiției din California, Simona Halep o va întâlni pe sportiva poloneză Iga Swiatek, a treia favorită a turneului, care, în sferturi, a trecut fără probleme de americanca Madison Keys, scor 6-1, 6-0, în 56 de minute.

Simona Halep o conduce acum pe Martici (31 ani, 79 WTA) cu 3-1 în meciurile directe. Precedentul duel a avut loc în 2018, în sferturi, chiar la Indian Wells, românca impunându-se cu 6-4, 6-7 (5), 6-3. Martici a învins în 2011 la Copenhaga, în optimi, cu 6-3, 5-7, 7-5, iar apoi Halep a câştigat în 2015 la Guangzhou, în primul tur, cu 6-4, 6-2.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 24, s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari, miercuri, după ce a învins-o pe croata Petra Martic cu 6-1, 6-1.

Turneul 1.000 WTA de la Indian Wells, California, SUA, este dotat cu premii totale de 8.584.055 de dolari.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News