Mergi direct la conținut »
Simptomele care l-au avertizat pe Gabi Balint că a suferit un atac de cord. ”L-a durut stomacul și puțin în stânga”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Simptomele care l-au avertizat pe Gabi Balint că a suferit un atac de cord. ”L-a durut stomacul și puțin în stânga”

Fostul mare fotbalist, 56 de ani, a trecut cu bine peste intervenția la inimă, la care a fost supus sâmbătă.

De Viorel Tudorache,

Medicii de la Institul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București i-au montat trei stenturi lui Gabi Balint, internat de urgență după ce a suferit un infarct vineri seară. Câștigătorul CCE cu Steaua în 1986 va rămâne internat până joi sau vineri.

”Găboajă”, cum îi spun prietenii, a trecut prin momente de cumpănă.

Miodrag Belodedici, fostul coleg de cameră al lui Gabi Balint la Steaua, a povestit pentru Libertatea: ”Gabi era acasă când a început să se simtă rău. Îl durea stomacul și puțin în partea stângă, în zona inimii. L-a sunat imediat pe un prieten de-al lui, cu care s-a dus la o clinică privată, unde a efectuat un control amănunțit”.

Medicii au descoperit că Gabi a suferit un infarct și l-au trimis la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unde a fost supus unei intervenții chirugicale prin care i-au fost implantate trei stenturi la inimă.

De multe ori, oamenii trec prea ușor cu vederea peste durerile de stomac și senzația de greață, fără să-și dea seama că respectivele simptome sunt cauzate de un atac de cord.

Din fericire, Gabi Balint s-a dus imediat la doctori, care i-au salvat inima. La câteva ore după intervenție, câștigătorul Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, schimba deja mesaje cu prietenii.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

Balint o are alături pe iubita lui, Luciana Pop, directoarea unei bănci din Bistrița.

Aceasta a postat ieri un mesaj facebook: ”Vă mulțumesc pentru toate încurajările și gândurile bune! Gabi Balint a rămas la fel de puternic cum îl știm și este bine acum! Are alături o echipă minunată de medici, ceea ce mă face să mă închin încă o dată în fața profesionalismului cardiologilor români! “ Stars cant shine without darkness” (Stelele nu pot străluci fără întuneric)”.

Ce este operația de stent la inimă      

Procedura de angioplastie coronariană (montarea unui stent) este o procedură medicală minim invazivă, prin care se restabilește fluxul sangvin normal la nivelul mușchiului inimii printr-o artera coronară îngustată sau blocată.

Stent la inimă

Stentul este un dispozitiv metalic de dimensiuni mici care se implantează în interiorul unui vas de sânge îngustat prin care fluxul sanguin este redus. Incizia se face de obicei prin braț sau antebraţ, iar în unele cazuri stentul are în capăt o cameră mică de luat vederi care să-i permită medicului să urmeze traseul corect. Toată procedura durează până la două ore.

Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
Recomandări
Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
 

Alte personalități din fotbal care trăiesc cu stent la inimă

Mircea Lucescu

Antrenorul de 74 de ani are un un stent la inimă din 2009. ”În Elveţia m-am simţit rău, făcusem un infarct. Am zis că duc totul pe picioare, dar după ce am ajuns în Ucraina a fost şi mai rău,  mi se îngustase un vas de sînge, am aflat după operaţie. A venit o echipă de medici de la Kiev şi mi-au pus un stent care mi-a lărgit artera!”, a povestit Il Luce.

Cornel Dinu

Fostul mare fotbalist, 71 de ani, a suferit un infarct miocardic acut şi i-a fost montat un stent în 2011.

Marcel Răducanu

Fostul mare internațional, 64 de ani, are două stenturi montate în urmă cu 12 ani. ”Problemele la inimă erau ereditare. Tatăl meu a murit subit la 52 de ani, conducea, i-a căzut capul pe volan, a închis ochii și gata”, a povestit Marcel Răducanu.

Cristian Borcea

Lui Borcea, 49 de ani, i-au fost montate două stenturi în 2012, pentru a nu risca un infarct din cauza problemelor cardiace. Intervenţia a fost efectuată de profesorul Ştefan Brădişteanu, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Ioan Becali

Fostul agent de fotbaliști, 67 de ani, a fost operat pe cord deschis în 2006, în Germania, și are implantat un stent.

Close
Închide
  Close