Mergi direct la conținut »
Sindicatul mondial al fotbaliștilor consideră că jucătorii ar fi avut nevoie de o perioadă de repaus mai lungă după Mondial
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Sindicatul mondial al fotbaliștilor consideră că jucătorii ar fi avut nevoie de o perioadă de repaus mai lungă după Mondial

Sindicatul mondial al fotbaliștilor consideră că jucătorii ar fi avut nevoie de o perioadă de repaus mai lungă după Mondial. 

FIFPro a denunţat luni faptul că „măcar 15 jucători” au evoluat în competiţii UEFA la mai puţin de patru săptămâni după ce au participat la Cupa Mondială, această perioadă fiind, în opinia sa, insuficientă pentru a garanta integritatea fizică a jucătorilor.

Sindicatul consideră că „jucătorii sunt supuşi unei presiuni prea importante, prinşi între nevoile cluburilor lor şi propria lor stare de bine”. Forul condus de Philippe Piat cere FIFA să fie introdusă cât mai rapid o perioadă de repaus obligatorie „de cel puţin patru săptămâni” între finalul sezonului şi începutul pregătirilor.

Primul tur preliminar al Ligii Campionilor a debutat pe 10 iulie, cu cinci zile înainte de finala Mondialului. În acea zi, internaţionalul islandez Arnor Traustason a fost pe teren cu suedezii de la Malmo FF (adversara echipei CFR Cluj în turul 2 preliminar) împotriva kosovarilor de la Drita. Ziua următoare, sârbii Nemanja Radonjic, Milan Rodic şi Vladimir Stojkovic au jucat pentru Steaua Roşie Belgrad (în Liga Campionilor) şi Partizan Belgrad (în Europa League), la doar două săptămâni după ce naţionala ţării lor a fost eliminată în faza grupelor la Mondialul din Rusia.

Programul complet al Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Europa vs America de Sud 12-9.


Citește și: EXCLUSIV/ Matteo a rămas fără ținutele de scenă la întoarcerea din China. Concert în haine vechi!

Close
Închide
  Close