MENIU CAUTĂ

Tatăl lui Prepeliţă dezvăluie amănunte INEDITE din copilăria stelistului

Distribuie

Constantin Prepeliţă, tatăl mijlocaşului stelist Andrei Prepeliţă, a povestit pentru Libertatea cum a căpătat fiul său pasiunea pentru fotbal.

Steaua s-a distanţat la 7 puncte de CFR Cluj, ocupanta locului secund în ierarhia primei divizii, după victoria, scor 2-0, obţinută luni seară pe terenul celor de la FC Botoşani, în penultima etapă a Ligii I. Ambele goluri ale ”roş-albaştrilor” au fost înscrise de mijlocaşul Andrei Prepeliţă (28 de ani), care a reuşit astfel prima „dublă” din cariera de fotbalist. În runda precedentă, Prepeliţă a bifat meciul cu numărul 300 în Liga I.

”Nu mă surprind evoluţiile bune ale lui Andrei, dar eu am aşteptări şi mai mari de la el, pentru că îi ştiu posibilităţile. Eram convins de la bun început că se va impune la Steaua. El a mai fost dorit în Ghencea şi la începutul anilor 2000, când echipa era antrenată de Victor Piţurcă, dar l-am sfătuit atunci să mai aştepte, am considerat că nu e suficient de copt pentru o echipă ca Steaua”, a declarat, Constantin Prepeliţă, tatăl mijlocaşului stelist.

”Nu e în tratative cu Craiova”

Prepeliţă senior, fost fundaş dreapta la FC Olt, ne-a mărturisit că Andrei a fost atras de fotbal încă din fragedă copilărie: ”Normal, Andrei a moştenit de la mine pasiunea pentru fotbal. De mic a fost numai cu mingea în braţe. Nu-l interesa nicio altă jucărie, doar mingea de fotbal. Când eram jucător, se ţinea după mine la antrenamente, mergea cu mine în catonamente… I-am dat sfaturi mereu şi îi mai dau şi acum. Analizăm împreună fiecare joc al lui, îi spun ce a făcut bine şi ce nu”.

În vara anului viitor, Andrei Prepeliţă îşi va încheia contractul cu Steaua. ”Andrei îşi doreşte doar să-şi facă treaba bine cât timp va mai fi la Steaua. Cât despre prelungirea contractului, urmează să mai discute cu şefii clubului şi să se decidă. Nu e în tratative cu CS U Craiova, aşa cum s-a vehiculat”, a precizat Prepeliţă senior.

 

Citește mai multe despre Andrei Prepeliţă, Aniversare, brate, gimnastică, minge, paralele, Steaua și tata pe Libertatea.

Comentarii