Mergi direct la conținut »
Taxă nouă pentru casele de pariuri și jocurile de noroc: Primăria Ploiești: "10.000 de lei pe an pentru fiecare punct de lucru deținut"
Sport Libertatea > Sport

Taxă nouă pentru casele de pariuri și jocurile de noroc: Primăria Ploiești: „10.000 de lei pe an pentru fiecare punct de lucru deținut”

De Mihai Toma, . Ultimul update Joi, 21 februarie 2019, 12:32

Agenții economici din Ploiești trebuie să achite o taxă de avizare CAEN 9200 - jocuri de noroc - pentru fiecare punct de lucru.

Ad placeholder

„În conformitate cu prevederile hotărârii Consiliului Local: 572/ 2018 – referitoare la stabilirea cuantumului impozitelor și taxelor pentru anul 2019, taxa de avizare CAEN 9200 – Jocuri de noroc – este de 10.000 lei pe an pentru fiecare punct de lucru deținut”, a fost anunțul făcut luna trecută de către Primăria Ploiești. Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică și, ulterior, aprobat. În cazul jocurilor de noroc și pariuri, această clasă include inclusiv exploatarea a mașinilor de jocuri de noroc care funcționează pe bază de monede și website-urile de jocuri de noroc virtuale.

Ascociația Patronală a Pariurilor Sportive: Urmează să mai vorbim

Taxa e constestată Patronatul Organizatorilor de Pariuri Sportive din România. Reprezentanții lor s-au întânit deja cu autoritățile locale. Au încercat să prezinte argumente legale și urmează să mai discute. Patronatul n-a contestat, însă, hotărârea la Instituția Prefectului!

Pe de altă parte, spune Patronatul, Legea Specială respectiv OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc stabilește că operatorul licențiat și autorizat își poate desfășura activitatea pe întreg teritoriul României, fără a fi necesară obţinerea de autorizaţii, aprobări, taxe suplimentare, avize ori licenţe din partea altor autorităţi.

Agenții de pariuri operează pe baza taxei de licențiere și a celei de autorizare

Practic, Legea Specială ar permite agenților de pariuri să opereze pe teritoriul României fără alte taxe în afara celei de autorizare (16% din ce se încasează de la jucători minus premiile) și a taxei de licențiere pentru startul în business, de 90.000 de euro.

„Industria se confruntă tot mai des cu inițiative de reglementare ale administrației locale prin care se aduc în sarcina operatorului de jocuri de noroc obligația obținerii de diverse avize, autorizații sau chiar a plății unor taxe pentru a-și desfășura activitatea pe aria urbei respective. În unele orașe au apărut chiar și inițiative de restricționare a operării în anumite perimetre. Operatorul licențiat și autorizat își poate desfășura activitatea pe întreg teritoriul României, fără a fi necesară obţinerea de autorizaţii, aprobări, taxe suplimentare, avize ori licenţe din partea altor autorităţi” – Romanian Bookmakers, patronatul Organizatorilor de Pariuri din România

Fotbalistul Valentin Bărbulescu, amendat cu 15.000 de lei și suspendat patru luni, după ce a recunoscut că joacă la pariuri. ”Mi se pare un pic deplasată treaba asta”

Ad placeholder
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close