Mergi direct la conținut »
STEAUA / Povestea lui Rareş Enceanu, noua achiziţie a "roş-albaştrilor"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > STEAUA / Povestea lui Rareş Enceanu, noua achiziţie a "roş-albaştrilor"

STEAUA / Povestea lui Rareş Enceanu, noua achiziţie a „roş-albaştrilor”

Mijlocaşul Rareş Enceanu (20 de ani), de la FC Braşov, a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani cu Steaua.

Steaua a făcut joi prima achiziţie a iernii, mijlocaşul stânga Rareş Enceanu (20 de ani), de la FC Braşov, semnând un contract pe cinci ani cu gruparea pregătită de Costel Gâlcă. „Stegarii” vor primi în schimbul jucătorului 200.000 de euro, plus 20 la sută din suma rezultată dintr-o ulterioară vânzare.

„Îl văd un mare jucător”

Originar din Zărneşti, Enceanu a început fotbalul la echipa locală Torpedo (unde l-a avut ca antrenor pe tatăl său, Adrian, fost jucător la FC Braşov),  iar din 2006 şi până în această iarnă a evoluat la gruparea de sub Tâmpa. „L-am remarcat pe Rareş Enceanu la un turneu şcolar şi l-am adus la FC Braşov. Încă nu împlinise 12 ani. Tată lui dorea să-l ducă la Piteşti, la Mihai Ianvoschi, dar l-am convins să-l lase la noi. L-am deturnat, ca să zic aşa.

M-a convins de calităţile lui încă de la primul meci. După trei luni, l-am pus căpitan de echipă. M-am supărat pe fostul căpitan şi i-am dat banderola lui Rareş. Pe lângă calităţile tehnice, mi-a plăcut foarte mult caracterul lui. Este un adevărat lider, ştie să se facă plăcut şi să se impună.

Îi prevăd o carieră frumoasă, dar, mai ales, îl văd în viitor un mare antrenor. Când era elevul meu, Rareş era un adevărat antrenor în teren, nici nu mai era nevoie să dau eu indicaţii. Are o viziune a jocului foarte bună”, ne-a declarat Nicu Văduva, primul antrenor al lui Enceanu la FC Braşov.

”Își dorește să joace la Real Madrid”

Rareş Enceanu a debutat la echipa „mare” a celor de la FC Braşov la numai 17 ani. Se întâmpla în primăvara anului 2012, într-un meci împotriva Rapidului, iar cel care i-a dat încredere a fost Marius Şumudică. „Rareş a muncit mult ca să ajungă aici. A debutat la seniori la numai 17 ani, dar a avut şi momente grele. A suferit o ruptură musculară, a avut şi alte accidentări, dar a strâns din dinţi şi a depăşit toate problemele. Nu i-a trecut nicio clipă prin cap să renunţe la fotbal, fotbalul este viaţa lui.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

Are o ambiţie foarte mare să ajungă departe. Nu pune banii pe primul loc, cariera este primordială. Îşi doreşte să joace într-o bună zi la Real Madrid, dar nu cred că i-ar părea rău nici dacă ar ajunge la Atletico„, a povestit antrenorul Nicu Văduva.

Rareş Enceanu nu a neglijat însă nici şcoala. „A fost un elev bun, a luat premiu până în clasa a 8-a. În liceu, s-a concentrat mai mult pe fotbal şi a lăsat-o ceva mai moale cu cartea, dar şi-a luat bacalaureatul şi chiar vrea ca, din vară, să urmeze o facultate„, a precizat fostul antrenor al noului stelist.

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

„Este şi o mică realizare a mea”

Nicu Văduva se mândreşte că fostul lui elev a ajuns la Steaua şi i-a adresat o invitaţie: „M-a surprins un pic faptul că Rareş a ajuns la Steaua la o vârstă aşa de fragedă. Sunt mândru de el. Este, ca să mă laud puţin, şi o mică realizare a mea.

Sunt convins că se va impune la Steaua. Îl sfătuiesc să aibă încredere în el, să lase timiditatea de o parte, şi să profite de orice şansă pe care o primeşte. Cu prima ocazie, îl aştept să ne facă o vizită, să vadă şi copiii pe care îi pregătesc acum un stelist în carne şi oase”.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close