MENIU CAUTĂ
26 Mar. 2018 10:51

Tibi Ușeriu nu participă la ceremonia prin care va fi declarat cetățean de onoare al Capitalei. Care sunt motivele ultramaratonistului

Distribuie

Tibi Ușeriu nu participă la ceremonia prin care va fi declarat cetățean de onoare al Capitalei. Primăria Capitalei a anunuțat săptămâna trecută că urmează să-i ofere titlul ultramaratonistului care reprezintă „un exemplu de curaj, voinţă, dăruire şi performanţă”.

Bistrițeanul Tibi Ușeriu, care a câștigat cursa „6633 Arctic Ultra” pentru a treia oară, spune că nu refuză titlul, însă a decis să nu participe la ceremonie.

Ușeriu a menționat că a aflat din presă despre propunerea primarului Gabriela Firea care vrea să-i acorde titlul de cetățean de onoare al Capitalei.

„Dragi prieteni, am aflat din presă despre propunerea de a mi se acorda titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului și tot din presă am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate. Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”. Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități.

„Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție și tuturor celor care cu gândurile lor bune m-au susținut în timpul ultimei competiții”, a explicat ultramaratonistul Tibi Ușeriu, într-un mesaj pe pagina personală de Facebook.

Tiberiu Uşeriu se gândește să nu mai participe anul viitor la Arctic Ultra 6633, dorind să ia o pauză de la această competiție și să găsească noi provocări.


Citește și #salvatipipera | Ce soluții au propus angajații din zonă pentru descongestionarea celui mai aglomerat cartier de afaceri din România


 

Citește mai multe despre Tibi Ușeriu, Bistrița și primar pe Libertatea.

Comentarii