Grupă infernală pentru România U19 la Campionatul European din Slovacia, care începe azi. Debutăm contra Italiei (21.00, TVR 1 și FRF TV), pentru ca, marți și vineri, să jucăm contra Franței (21.00) și Slovaciei (18.30).

Miza e uriașă: din cele doar 8 echipe calificate, printre care suntem noi, 5 vor merge la Campionatul Mondial sub 20 de ani de la anul, care va avea loc în Indonezia. N-am mai fost la un astfel de turneu din 1981, când generația „cangurilor”, cu Gabor, Andone sau Balint, a luat bronzul în Australia.

Dacă ne calificăm în semifinale, suntem acolo. Dacă terminăm pe 3, mai avem o șansă. Jucăm cu a treia poziție din cealaltă grupă (Anglia, Austria, Israel, Serbia) într-un meci de baraj.

Ultima rază de soare. Echipa națională sub 19 ani înfruntă azi Italia la Campionatul European și are o miză uriașă

Cum au ajuns aici

Pentru a ajunge la turneul final, „tricolorii” au trecut prin două runde de calificări. Grupa preliminară inițială, unde au învins San Marino (5-0) și Lituania (1-0), iar înfrângerea cu Turcia (1-4) n-a mai contat.

În turul de elită, victoriile cu Georgia (5-1) și favorita Croația (2-1) ne-au trimis la Euro. Nici aici n-a mai însemnat nimic înfrângerea cu Islanda (0-3).

E a doua participare a României la un Euro U19, dar prima oară am făcut-o ca gazde, în 2011. Atunci am terminat ultimii în grupă.

Cum arată lotul

PORTARI: Robert Popa (FCU Craiova), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (Kuchl/Austria/rezervă)

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul), Andrei Coubiș (Milan/Italia), Denis Radu (Poli Timișoara), Botond Gergely (Csikszereda)

MIJLOCAȘI: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul), Andrei Pandele (Metaloglobus), Rareș Ilie (Rapid), Doru Andrei (Poli Timișoara), Aurelian Ciuciulete (FCSB)

ATACANȚI: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul)

SELECȚIONER: Adrian Văsâi, 57 de ani

Urmărește-ne pe Google News