Mergi direct la conținut »
Ultimul motiv pentru care campioana României nu are voie să rateze grupele Ligii Campionilor
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Ultimul motiv pentru care campioana României nu are voie să rateze grupele Ligii Campionilor

În condițiile în care marea majoritate a cluburilor din Liga 1 se confruntă cu serioase probleme financiare, echipa care va câștiga titlul de campioană a României la sfârșitul acestui sezon are un motiv în plus să tragă tare în Europa: se va umple de bani. Cu o condiție, însă.

Condiția, nu foarte ușor de îndeplinit, este calificarea în grupele Ligii Campionilor, ediția 2015-2016. De ce? Pentru că “simpla” prezență în respectivă fază a competiției îi va garanta campioanei României un premiu-record din partea UEFA. 12 milioane de euro, mai exact! Suma amintită este mult mai mare decât cea cu care forul fotbalistic continental a recompensat cluburile care au prins grupele în stagiunea actuală (8,6 milioane de euro).

Și echipele românești care se vor alinia la startul ediției viitoare a Ligii Europa vor fi motivate suplimentar în tentativa de calificare în grupe. Asta deoarece UEFA a mărit premiile și în cazul acestei competiții. Dacă în sezonul în curs formațiile care au acces în respectiva fază au fost recompensate cu 1,3 milioane de euro, din toamnă acesta va fi majorat la 2,4 milioane de euro.

Karl-Heinz Rummenigge, președintele Asociației Cluburilor Europene, a mai anunțat, astăzi, că formația care va câștiga Liga Campionilor în 2016 va primi de la UEFA 15 milioane de euro (în loc de 10,5 milioane de euro), iar echipa care va triumfa în Liga Europa va primi 6,5 milioane de euro (în loc de 5 milioane de euro). 

Close
Închide
  Close