Cum din sezonul care urmează va intra în vigoare regula FRF care obligă cluburile din Liga 1 să folosească un jucător U21 pe tot parcursul unui meci, Steaua îl va testa în cantonamentul din Slovenia pe Robert Băjan. Dacă acesta va reuşi să impresioneze, va fi transferat definitiv.

”Nu e nimic perfectat, însă jucătorul va merge în probe la Steaua. Or să-l ia în primul lor cantonament, să-l vadă. Dacă dă randament, atunci vom negocia”, a declarat, pentru ProSport.ro, Auraş Braşoveanu, preşedinte la Farul Constanţa.

Robert Băjan a ajuns la Farul la vârstă de 15 ani, după ce s-a format la LPS Slatina. A debutat la seniori la 16 ani şi şapte luni, într-un meci cu Gloria Buzău, şi de atunci a reuşit să se impună ca titular. Potenţialul său a atras atenţia mai multe cluburi. La 18 ani, a fost în atenţia lui Dinamo, Pandurii şi Bursaspor, dar a rămas până la urmă pe malul mării. În acest sezon, Băjan a jucat în 25 de meciuri, a reuşit un gol şi trei assist-uri.

Steaua se va reuni luni, iar primul cantonament este programat în perioada 15-30 iunie, în Slovenia. Al doilea stagiu de pregătire a fost stabilit în Olanda, în perioada 3-16 iulie.