Mergi direct la conținut »
Un patron din fotbal care abia a ieșit din pușcărie le trimite bani foștilor colegi de celulă. Despre ce sumă e vorba
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Un patron din fotbal care abia a ieșit din pușcărie le trimite bani foștilor colegi de celulă. Despre ce sumă e vorba

Un patron din fotbal care abia a ieșit din pușcărie le trimite bani foștilor colegi de celulă. Despre ce sumă e vorba

Patronii din fotbal au făcut coadă la pușcărie în ultimii ani. Unii au stat mai mult, alții mai puțin. Însă toți și-au făcut prieteni după gratii. Când au plecat, le-au promis ajutor colegilor rămași la „suferință”, dar puțini și-au respectat cuvântul dat.

De Octavian Cojocaru,

Unul dintre cei mai controversați oameni de fotbal care au ajuns după gratii a fost Zdravko Mamici, patronul de la Dinamo Zagreb, care acum a ieșit din acționariatul clubului, dar care acum, dirijează lucrurile din umbră.

Zdravko Mamici (57 de ani) a fost și este mai controversat chiar decât Gigi Becali. A amenințat jurnaliști, s-a înjurat și s-a bătut cu oricine i s-a împotrivit. A fost în scandal cu galeria, celebra facțiune ”Bad Blue Boys”. Pe scurt, un personaj dispus la orice, chiar și la fapte dincolo de limita legii.

Pe 18 noiembrie 2015, Zdravko Mamici a fost închis pentru spălare de bani și evaziune fiscală în transferurile de fotbaliști, un fel de „Dosar al Transferurilor” în varianta croată.

Mamici n-a stat prea mult după gratii, plătindu-și o cauțiune grasă. În perioada petrecută după gratii la pușcăria Remetinec, de lângă Split. În celulă, Mamici i-a avut colegi pe un albanez. un camerunez și un sârb, membru al unei bande, „Pantera Roz”, care a dat o spargere de proporții pe teritoriul Croației în 2008, furând circa 15 milioane de kuna.

Mamici le-a promis un ajutor de 300 de euro lunar foștilor „colegi”. În ziua de 21 a fiecărei luni, Mamici trimite 300 de euro. Între timp, doi dintre cei trei, camerunezul și albanezul, au părăsit acea locație, fiind mutați în alte închisori. Dar sârbul Aleksandr Tasici, zis Aca, în vârstă de 46 de ani, a rămas la Remetinec.

Cu toată că Tasici este sârb, iar Mamici – croat, între cei doi s-a legat o strânsă relație de prietenie. Zdravko Mamici s-a lăudat presei din Croația că i-a chemat recent la el acasă pe soția și pe copilul lui Aleksanr Tasici.

Close
Închide
  Close