MENIU CAUTĂ
18 Mar. 2014 08:06 , de Madalina Ciodaru Burada

UPDATE | Gigi Becali ar putea fi ELIBERAT MÂINE, dar NU VREA SĂ FIE OPERAT SUB PAZĂ. „Nu am fost CONDAMNAT LA MOARTE, nu am fost CONDAMNAT LA PARALIZIE”

Distribuie

Marţi dimineaţă, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă la Curtea de Apel Constanţa, pentru judecarea contestaţiei acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

Maria Vasii, avocata lui Becali, a cerut instanţei să admită contestaţia la decizia Tribunalului Constanţa, care a respins solicitarea de întrerupere a pedepsei, aducând din nou aceleaşi argumente, respectiv că există un raport de expertiză medico-legal în acest caz şi că medicii legişti au stabilit că finanţatorul Stelei are o afecţiune gravă care nu poate fi tratată în regimul penitenciar şi care necesită intervenţie chirurgicală.
Ea a prezentat mai multe cazuri de la instanţe din ţară în care condamnaţi cu pedepse mult mai aspre decât Becali au beneficiat de întreruperea perioadei de detenţie din motive medicale, dar şi cazuri de la CEDO în care România a fost condamnată tocmai pentru că nu a permis unor condamnaţi să fie eliberaţi pentru tratament medical.
Avocata a susţinut că Gigi Becali are dreptul să se opereze fără pază şi că îşi poate alege clinica unde să aibă loc intervenţia, ea indicând în acest caz o unitate medicală privată din Bucureşti.
Procurorul DNA a cerut magistraţilor să respingă această contestaţie ca neîntemeiată şi să păstreze hotărârea dată de Tribunalul Constanţa, susţinând că prin decizia acestei instanţe lui Becali nu i se interzice realizarea intervenţiei chirurgicale, doar că aceasta trebuie făcută sub pază şi în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii.
Finanţatorul Stelei a spus şi el că doreşte să facă intervenţia într-o clinică privată din Bucureşti şi că în unităţile medicale private nu este acceptată paza.
Becali le-a mai spus magistraţilor că înainte de intervenţia chirurgicală ar dori să meargă două-trei zile la o mănăstire, să se roage pentru sănătatea sa şi că înainte de operaţie nu vrea „să îmbrăţişeze gardianul”, ci să aibă alături familia sa.

El a mai afirmat că nu înţelege de ce nu i se permite întreruperea pedepsei pentru efectuarea operaţiei pentru că apoi va reveni în penitenciar şi va ispăşi restul din condamnare, susţinând că, potrivit noului Cod de procedură penală, ar mai avea de executat aproximativ opt luni de închisoare în regim deschis.

„De ce îi deranjează că Becali, care a stat un an de zile în puşcărie, îşi face operaţia şi apoi îşi reia condamnarea? De ce atâta încrâncenare ca să paralizez eu? Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie”, a mai spus Becali în faţa instanţei, citat de Mediafax.ro.

El a susţinut că dacă îi va fi respinsă contestaţia se va adresa CEDO.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au rămas în pronunţare pentru miercuri în privinţa cererii lui George Becali de întrerupere a executării pedepsei.
UPDATE ora 10.46 Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa se vor pronunţa, mâine, dacă Gigi Becali va fi eliberat pentru a se putea opera.
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Constanţa, care va decide dacă îi va fi înteruptă pedeapsa pentru a putea merge să se opereze la coloană într-o clinică din străinătate.
Marţi dimineaţă, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă la Curtea de Apel Constanţa, care judecă contestaţia acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de întrerupere a pedepsei din motive medicale, potrivit Mediafax.
„Să avem încredere că în sfârşit contestaţia domnului Becali va fi admisă pentru că este stabilit că are o boală gravă, este stabilit că nu poate continua detenţia fără această intervenţie chirurgicală. Sperăm că judecătorii în sfârşit vor constata că nicio patimă colaterală a actului de justiţie nu poate înfrânge o soluţie dreaptă”, a declarat, la intrarea la Curtea de Apel Constanţa, Maria Vasii, avocata lui Becali.
Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei făcută de Gigi Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii