Mergi direct la conținut »
Vasile Turcu: ”Cum se poate ca Penescu să fie la puşcărie, iar Prunea - liber?”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Vasile Turcu: ”Cum se poate ca Penescu să fie la puşcărie, iar Prunea - liber?”

Vasile Turcu: ”Cum se poate ca Penescu să fie la puşcărie, iar Prunea – liber?”

Condamnările din ”Dosarul Transferurilor” au lăsat şi acum urme adânci în sufletele prietenilor greilor aflaţi în spatele gratiilor. Vasile Turcu (60 de ani) nu îşi poate reveni din şocul suferit, după ce amicii Cristi Borcea şi fraţii Becali au ajuns la puşcărie. Într-un interviu spumos acordat în exclusivitate pentru SportNews.ro, fostul acţionar dinamovist a făcut câteva dezvăluiri de pomina, una având legătură cu prietenii săi Borcea și frații Becali:

SportNews.ro: Bună ziua, domnule Turcu. Au trecut mai bine de patru luni de la condamnările din ”Dosarul Transferurilor”. Probabil, aţi fost şocat să aflaţi că prieteni ca domnii Borcea, Ioan şi Victor Becali au ajuns în spatele gratiilor. Aţi reuşit să treceţi peste acest şoc?
Vasile Turcu: Off… Îmi e atât de dor de ei… Aveam glume cu ei, mâncam cu Cristi (n.r. – Cristi Borcea) de trei sau patru ori pe zi şi acum nu mai e lângă mine. E fratele meu. Am petrecut momente superbe împreună cu mulţi dintre ei. 

I-aţi vizitat până acum pe vreunul dintre ei?
N-am fost să-i văd până acum. Vreau să-i ţin minte aşa cum erau, cu zâmbetul pe buze. Nu mi-am luat inima în dinţi să merg la ei. Nu mă ţin balamalele să-i văd la puşcărie. Cum să-i văd aşa?

Ce părere aveţi despre ce li s-a întâmplat? 
Nu meritau niciodată aşa ceva! Nu sunt criminali! N-au distrus economia ţării! După părerea mea, au primit pedepse foarte mari. 

Cristi Borcea

Totuşi, justiţia a decis că sunt vinovaţi! În opinia dumeavoastră, meritau alte pedepse?
Mai bine îi punea să facă muncă în folosul comunităţii sau să plătească dublu faţă de prejudiciul adus, dacă l-au adus. Părerea mea e că Statul a pierdut prin arestarea lui Borcea, Giovani, Copos… În loc să te foloseşti de ei, îi bagi la puşcărie… Alţii au nenorocit ţara asta şi sunt liberi. Chiar meritau condamnările astea?

Îi susţineţi până în pânzele albe…
Nu e vorba de asta! Oamenii ăştia au familii. Soţiile suferă, copiii la fel. Dacă părintele nu e lângă copii, vă închipuţi ce se poate întâmpla… Vă daţi seama ce se poate întâmpla! Mama e mai moale, mai înţelegătoare… Doar un tată îi poate ţine în frâu pe copii.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

De ce credeţi că s-a ajuns la o astfel de decizie din partea justiţiei?
După părerea mea, dacă Gică Popescu nu îşi anunţa candidatura la şefia FRF, poate nu se dădeau astfel de sentinţe, poate nu se ajungea aici. Stau în pat şi mă gângesc aşa, ca prostu’, cum se spune, poate Popescu a supărat pe cineva. În ziua de azi, în România, dacă zici ceva, imediat eşti luat. Gică Popescu a scris istorie în fotbal, chiar merita aşa ceva?

A pus tunurile și pe Ionuț Lupescu

Aşadar, candidatura lui Gică Popescu a adus ”blestemul” pentru greii din fotbal…
Nu doar candidatura lui a fost cauza pentru care s-au dictat aceste condamnări cu executare.  Nu am nimic personal cu Florin Prunea, dar îmi pun şi eu nişte întrebări. Am nişte bănuieli că a colaborat cu cine trebuia.

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister
Recomandări

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister

Florin Prunea l-a trădat pe Cristi Borcea FOTO: EVZ

Insinuaţi că, de fapt, Florin Prunea a fost în spatele acestor condamnări?
Domnule, Prunea şi Lupescu au cărat dosare pe la autorităţi. De la ei au transpirat informaţii, chiar şi către presă. Cum se poate ca Penescu să fie la puşcărie, iar Prunea să fie liber? Mă întreb şi eu, aşa. Dacă el e implicat într-un dosar, atunci să fie acolo unde e şi Penescu.

V-aţi supărat rău de tot pe Florin Prunea…
Nu e vorba de asta. V-am spus, am unele bănuieli legate de el. Atât, nimic mai mult.

Până la urmă, mergeţi să-l vedeţi pe Cristi Borcea?
O să-mi fac curaj şi o să merg. Acum, însă, îmi e greu. V-am spus, e fratele meu, mă doare sufletul pentru el. La fel şi pentru ceilalţi.

Condamnările din ”Dosarul Transferurilor”:

Cristi Borcea: 6 ani şi 4 luni;

George Copos: 3 ani şi 8 luni;

Ioan Becali: 6 ani şi 4 luni;

Victor Becali: 4 ani şi 8 luni;

Mihai Stoica: 3 ani şi 6 luni;

Gheorghe Popescu: 3 ani, o lună şi 10 zile;

Gigi Neţoiu: 3 ani şi 4 luni;

Jean Pădureanu: 3 ani şi 4 luni.

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close