Mergi direct la conținut »
UPDATE. Verdictul Rugby Europe în cazul arbitrul Vlad Iordăchescu și al meciului Belgia - Spania se anunță săptămâna viitoare
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > UPDATE. Verdictul Rugby Europe în cazul arbitrul Vlad Iordăchescu și al meciului Belgia - Spania se anunță săptămâna viitoare

UPDATE. Verdictul Rugby Europe în cazul arbitrul Vlad Iordăchescu și al meciului Belgia – Spania se anunță săptămâna viitoare

Verdictul Rugby Europe în cazul arbitrul Vlad Iordăchescu și al meciului Belgia - Spania va fi anunțat luni, 26 martie. Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe s-a reunit, vineri, la Poznan, Polonia, pentru a viziona meciul și a decide asupra partidei.

ACTUALIZARE 29 martie. Forul continental al sportului cu balonul oval, Rugby Europe a amânat pentru săptămâna viitoare, 2-8.04, analiza meciului Belgia – Spania.

ACTUALIZARE 27 martie. Membrii Board-ului Rugby Europe au solicitat elemente suplimentare înaintea de a lua o decizie legată de meciul Belgia – Spania. O noua reuniune a fost stabilită pentru joi, 29 martie.

În schimb, a apărut o altă problemă. Conform ”AS”, România ar fi folosit un jucător naturalizat, tongolezul Sione Faka’osilea, fără ca acesta să aibă drept de joc pentru naționala noastră.

Sione Faka’osilea ar fi jucat în urma cu câțiva ani pentru reprezentativa de rugby în 7 a naționalei din Tonga și nu ar mai fi avut dreptul de a evolua pentru o altă națională. În acest caz, rezultatele înregistrate de Romania cu Sione Faka’osilea pe teren ar putea pierdute la ”masa verde”, sustine ”As”.

ACTUALIZARE 26 martie. Arbitrul de rugby Vlad Iordăchescu, apărat de fostul selecționer al României

ACTUALIZARE 23 martie. Fazele de joc ale partidei Belgia – Spania (18-10) au fost analizate în cadrul reuniunii din Polonia, cu ocazia Campionatului European U18. Raportul a fost trimis către Comitetul Director al Rugby Europe, cât şi a World Rugby, forul mondial al rugby-ului. Rugby Europe este prezidat de românul Octavian Morariu.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Luni, 26 martie, va avea loc o conferinţă telefonică la care vor participa toţi membrii conducerii Rugby Europe.

”Oficialii Rugby Europe regretă situaţia creată şi îşi exprimă dorinţa de a comunica în modul cel mai transparent cu putinţă pentru a evita acuzaţii ce pot dăuna imaginii valorilor acestui sport, echipelor şi arbitrajului”, subliniază comunicatul remis de Rugby Europe.

———————–

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), săptămâna trecută, în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră că victoria Belgiei în faţa Spaniei l-a avut ca „autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă

Vor fi analizate și evenimentele care i-au avut ca protagoniști pe jucătorii spanioli.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial, marţi, rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că „imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci”. FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'
Recomandări

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'

Forurile din rugby investighează prestația arbitrului român Vlad Iordăchescu la meciul Belgia – Spania | FOTO&VIDEO

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, într-un interviu pentru agenţia EFE, că naţionala Spaniei s-a comportat grosolan cu arbitrul român după ce a pierdut meciul cu Belgia şi nu are nivelul pentru a ajunge la Cupa Mondială şi a concura cu echipele cele mai bune de pe planetă.

  • “Comportamentul jucătorilor şi a celor care erau pe bancă faţă de arbitru a fost antisportiv. Din punctul meu de vedere, a fost un comportament grosolan, care nu are ce căuta pe terenul de rugby”;
  • “Spania nu are nivelul pentru a se afla printre cele mai bune 20 de echipe din lume”;
  • “În rugby nu există posibilitatea trucării. Vorbim de onoare, joc curat şi valori care constituie baza acestui sport”;
  • “Dacă spaniolii pun atât de mult problema arbitrajului, să ne amintim că anul trecut Spania a învins Belgia cu 30-0, cu un arbitru român”.

Citește și: #salvatipipera / Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea: ”Autoritățile sunt un mix de rea-voință, neatenție și incompetență”

 

 
 
Close
Închide