Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > UPDATE / Pițurcă rămâne la echipa națională: "Nu ne așteptam la asta!”

UPDATE / Pițurcă rămâne la echipa națională: „Nu ne așteptam la asta!”

[gallery ids="72630,72631,72633,72632,72634,72635,72636,72637"]

UPDATE, 9 septembrie 22.15: Ibrahim Al Balwi, președintele lui Al Ittihad, a dezvăluit că nimeni nu știa de clauza din contractul lui Pițurcă. „Îl vrem la club pe Victor Piţurcă, oferim suma de 500.000 de euro ca să-i dea drumul. În acest moment am întrerupt negocierile, deja discutăm cu altcineva. Ne-am răzgîndit pentru că el are contract. Nu mai vorbim despre bani. Nu dorim să negociem cu Fedraţia Română de Fotbal. Am fost surprinşi de clauza din contracul lui. Noi ne înţeleseserăm cu Victor Piţurcă, i-am acceptat toate condiţiile, dar nu ştiam de acea clauză. În România sunt mulţi antrenori buni, dar acum nu mai discutăm cu nimeni din ţara voastră. Victor Piţurcă putea aduce orice jucător vrea, aşa i-am zis, dar el voia doi români. Am dat de Piţurcă printr-un agent român”, a declarat Al Balwi la Sport.ro.

UPDATE, 9 septembrie, 19:00: Victor Piţurcă a recunoscut pentru prima dată că are o ofertă de la Al Ittihad. „Sunt în negocieri avansate”, a declarat selecţionerul la Digi Sport.

UPDATE, 9 septembrie, ora 15.00: Victor Piţurcă a ieşit din biroul lui Răzvan Burleanu şi a plecat de la Casa Fotbalului. Piţi a refuzat să spună la ce rezultat a ajuns după discuţia cu preşedintele federaţiei. ”Eu cred că sunt încă selecţionerul echipei naţionale a României. Mai multe, vorbiţi cu preşedintele federaţiei”, a fost singurul comentariu făcut pe această temă de antrenorul tricolorilor.

Site-ul oficial al FRF a publicat un comunicat în care precizează că întâlnirea dintre Piţurcă şi Burleanu a avut loc la cererea selecţionerului.

”Întâlnirea a avut menirea de a clarifica situația la nivelul conducerii tehnice a echipei naționale, în urma ofertei pe care domnul Victor Pițurcă o are din partea clubului Al-Ittihad.

Federația Română de Fotbal dorește să continue colaborarea cu antrenorul Victor Pițurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condițiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Unitatea de grup și continuitatea reprezintă două dintre cele mai importante atuuri ale echipei naționale în acest moment și considerăm că acestea sunt esențiale în vederea obținerii calificării la Campionatul European din Franța, un deziderat pe care îl împărtășim cu toți suporterii «tricolorilor»”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul FRF.

Concluzia care reiese din reacţia federalilor este că Victor Piţurcă şi Răzvan Burleanu nu s-au pus de acord în privinţa clauzei de reziliere a contractului. Această idee este întărită şi de declaraţia făcută de Răzvan Burleanu la întoarecerea tricolorilor din Grecia, când, întrebat fiind de jurnalişti despre plecarea lui Piţurcă la Al-Ittihad, a comentat: ”FRF s-ar bucura dacă va avea de încasat clauza de reziliere a contractului lui Victor Piţurcă (n.r. – 500.000 de euro)”.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

UPDATE, 9 septembrie, ora 14.03: În jurul prânzului, Victor Piţurcă a venit la sediul FRF. Piţi se află în acest moment în biroul preşedintelui Răzvan Burleanu şi negociază cu acesta rezilierea contractului de selecţioner al naţionalei României!

UPDATE, 9 septembrie, ora 11.29: Jurnaliştii din Arabia Saudită au anunţat şi staff-ul cu care Victor Piţurcă va veni la Al-Ittihad: antrenorii secunzi Eugen Neagoe şi Valeriu Răchită, antrenorul cu portarii Martin Tudor, preparatorul fiizic Marius Dima şi team-managerul Ovidiu Costeşin. Gabriel Boldici, unul dintre colaboratorii vechi ai lui Piţurcă, a decis să nu-l însoţească în Arabia Saudită.

UPDATE, 9 septembrie, ora 09:15 / Ziarul  anunţă şi planul B pe care îl au pregătit şeicii celor de la Al Ittihad: cuplul Gică Hagi – Anghel Iordănescu.

Primăriile din București nu au de unde să cumpere dozatoare cu dezinfectant pentru scările de bloc
Recomandări

Primăriile din București nu au de unde să cumpere dozatoare cu dezinfectant pentru scările de bloc

 

hagi iordănescu

 

UPDATE, 9 septembrie, ora 09:00 / Presa saudită a publicat astăzi facsimile cu formularele vizelor de intrare în Arabia Saudită acordate lui Victor Piţurcă şi secunzilor săi.

 

UPDATE / ”FRF are pregătite şi planul A şi planul B în cazul în care selecţionerul Victor Piţurcă decide să plece de la echipa naţională”, a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu.

////////////////////////////////////////////////////////////////////

Naționala de fotbal a României s-a întors luni, la ora 14.35, de la Atena, acolo naționala a bătut Grecia cu 1-0, cu o întârziere de 25 de minute față de programul inițial.

Selecționerul Victor Pițurcă n-a dat nicio declarație referitor la situația lui, știut fiind faptul că este curtat de către saudiții de la Al-Ittihad. Întrebat insistent de către reporterii veniți pe ”Otopeni” despre viitorul său, selecționerul a evitat să facă vreun comentariu.

Totuși, după ce s-a urcat în mașina care l-a așteptat la aeroport, Pițurcă le-a făcut cu mâna reporterilor, în semn că și-a luat ”La revedere” de la ei. Ultimele informații sunt că antrenorul tricolorilor se întâlnește astăzi cu arabii, care au venit special la București.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a scăldat-o: ”Nu am nicio informație nouă despre subiectul plecării lui Victor Pițurcă. Nu am vorbit cu el pe această temă”.

Omul de afaceri Viorel Păunescu, prietenul și confidentul selecționerului, a declarat: ”S-ar putea să plece Piți, s-ar putea să nu plece. Dacă este foarte bine ce-i propun arabii, cred că va pleca”.

Anghel Iordănescu, director tehnic al naționalei, și-a dat cu părerea despre ultimele activități din viața naționalei: ”A fost o victorie importantă. Cred că ne vom califica de pe primul loc. Eu cred că Pițurcă va rămâne. Nu se pune problema să vin eu la echipa națională împireună cu fiul meu (n.r. -variantă lansată de Dumitru Dragomir)”.

Fotbaliștilor de la echipa națională, în vestiar, la Atena, sau pe drumul de întoarcere, Victor Pițurcă nu le-a spus nici ”Adio”, nici ”Rămân cu voi!”.

Close
Închide
  Close