Răchită se va prezenta vineri, la sediul clubului, cu o ofertă de preluare a acțiunilor patronului Dan Capră: ”Nu pot divulga numele persoanei care îşi riscă averea să preia aceste acţiuni de la SC FC Petrolul SA. Sunt oameni care vor veni alături de echipă dacă se va schimba acţionariatul. Dan Capră are licenţa de joc la FC Petrolul dar sigla, palmaresul, stadionul sunt ale Primăriei Ploieşti şi cred că se pot aşeza la o masă şi să negocieze ceea ce este mai bine pentru Petrolul”.

”Cu actualul antrenor şi lot, eu cred că şansele sunt extrem de mici ca să scăpăm de la retrogradare. Trebuie să bagi două echipe sub tine, ţinta este locul 12, ceea ce înseamnă baraj. Sunt însă jucători care nu au mai jucat de un an şi este foarte greu să-i pui pe picioare”, a declarat fostul manager general al grupării ploieştene, la sport.ro.

După ultimele declaraţii făcute de către Valeriu Răchită la un post de televiziune, acţionarul majoritar al FC Petrolul Ploieşti, Daniel Capră, a precizat faptul că aşteaptă un document oficial care să confirme veridicitatea existenţei unei persoane dispuse să preia acţiunile clubului ploieştean.

Capră: ”Ce nevoie au investitorii de intermediari?”

capra
”Am observat faptul că Vivi Răchită susţine, în continuare, că a găsit o persoană, căreia însă nu poate să-i divulge numele, interesată să vină să preia Petrolul! Aşa cum am mai declarat, nu cred că acea persoană, sau acel grup de investitori, ar avea nevoie de intermediari, iar dacă într-adevăr există cineva interesat, atunci, ca să putem intra într-un cadru normal, aştept să facă demersurile fireşti şi să trimită pe adresa clubului un document oficial, prin care să-şi exprime cât se poate de clar intenţiile. De asemenea, aşa cum am spus-o de fiecare dată, trebuie să facă dovada că dispune de sumele necesare prin care să susţină în continuare clubul la un nivel înalt, pentru că şi mie, atunci când am preluat, în 2012, societatea FC Petrolul mi s-au impus obligaţii şi mi s-au cerut garanţii în acest sens, pe care le-am şi îndeplinit. Repet, aştept un document oficial, pentru că astfel de lucruri nu se discută pe la posturi de televiziune sau la întâlniri prin restaurante sau pub-uri. Numai că, prin ultimele declaraţii ale sale, pot să spun că, la ora actuală, pentru mine Vivi Răchită nu mai prezintă vreo garanţie”, a declarat Daniel Capră.

”Nu vreau să creez nici un război la Petrolul, aşa cum am văzut că se insinuează într-o publicaţie online locală, iar în ceea ce priveşte stafful tehnic actual al echipei şi lotul de jucători fac un apel către adevăraţii suporteri petrolişti să le acorde credit şi să-i susţină. Pentru că măcar acum, în cel de-al 12-lea ceas, când situaţia este cu adevărat dificilă, echipa are nevoie mai mult ca oricând de linişte şi de susţinere, nu de răutăţi sau de declaraţii prin care unii sau alţii nu încearcă altceva decât să destabilizeze, nu să ajute clubul”, a încheiat Daniel Capră.