De Viorel Tudorache,

Potrivit presei locale, 55.000 de oameni au stat la coadă pentru a putea admira flacăra olimpică expusă la Sendai, prefectura Miyagi, după ce simbolul suprem al JO a sosit, vineri, în Japonia.

Organizatorii Olimpiadei au numit-o ”flacăra reconstrucţiei” în condiţiile în care nord-estul Japoniei a avut nevoie de 9 ani pentru a ”repune pe picioare” ceea ce a fost distrus de cutremurul şi tsunamiul din 2011 care au lovit această parte a ţării.

Japonezii s-au înghesuit să vadă flacăra olimpică FOTO: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Aşa cum se ştie, flacăra olimpică a sosit vineri în Japonia, unde ceremonia festivă prevăzută cu această ocazie a fost redusă la cea mai simplă formă a sa, din cauza pandemiei de coronavirus, care pune sub semnul întrebării desfăşurarea Jocurilor Olimpice din această vară.

Ştafeta flăcării olimpice pe teritoriul Japoniei va debuta pe 26 martie, la centrul de fotbal J-Village din prefectura Fukushima, care a servit drept bază a operaţiunilor pentru combaterea efectelor dezastrului nuclear de acum aproape un deceniu. Traseul flăcării, care include toate regiunile Japoniei a fost în mare parte menţinut, însă festivităţile programate cu această ocazie vor fi reduse semnificativ.

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19
Recomandări

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

 

Din cauza pandemiei de Covid-19, ceremonia care va avea loc cu ocazia startului ştafetei se va desfăşura cu porţile închise, primele alergătoare urmând să fie componentele selecţionatei feminine de fotbal a Japoniei care au cucerit Cupa Mondială în 2011.

Niponii s-au fotografiat cu mic, cu mare lângă flacăra olimpică FOTO: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie – 9 august) a fost aprinsă în data de 12 martie, în antica Olympia din Grecia, în cadrul unei ceremonii restrânse, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus. A fost pentru prima oară de la JO din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională s-a derulat fără spectatori, a căror prezenţă a fost interzisă şi la repetiţia generală. 

Citeşte şi:

Angajați de la Serviciul de Ambulanță din Bistrița-Năsăud, izolați după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID-19

În judeţul Neamţ numărul cazurilor cu noul coronavirus s-a dublat în 90 de minute

Cel mai bătrân cioban român a murit la 102 ani, în urma unui accident de tractor

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați