Încă de la început, medicul chirurg a precizat că nu a fost personal în sala în care a avut loc incidentul și că vorbește doar pe baza informațiilor pe care le-a primit ulterior. El a intrat în al doilea bloc operator, unde fusese mutată pacienta după izbucnirea incendiului, pentru a încheia operația.

„Meseria noastră nu e să ne dăm cu părerea, nu e de competența noastră. Deja se cunosc foarte multe lucruri, să așteptăm și concluziile comisiilor formate”, a adăugat el.

Întrebat de Adriana Nedelea cine este vinovat în cazul pacientei arse, Mircea Beuran, a declarat: „Cine a aprins flama. Nu știu doamnă, vă rog să căutați!”.

„Nu cred ca dezinfectantul e vinovatul, trebuie să aflăm cum s-a produs flama. Totul a plecat de la o scânteie. Asta trebuie să aflăm”, a mai spus el.

Incidentul a avut loc în timpul unui act chirurgical, dar nu chirurgul e vinovat, ci acela care a aprins flama.

Mircea Beuran:

„Nu e un act la care medicul a fost implicat ca un efect de conducere a unei tehnici folosite. Este un act care a provenit accidental din intersecția curent electric-flamă-flacără-material folosit ca substanță de dezinfectare”, a adăugat medicul chirurg.

Despre aparatul medical implicat în incident, Mircea Beuran a spus că este cel mai nou, este încă în garanție, acesta funcționând de o lună. „Colegii mei de pe Secție erau instruiți să îl folosească”, a spus el.

Echipa medicală ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Normal că regretăm, e o tragedie, dar acum ce facem… închidem spitalul?

Mircea Beuran, la „Adriana Nedelea LA FIX”:

În aceeași emisiune, președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, care a i-a luat apărarea lui Mircea Beuran, a afirmat că acest lucru nu i se pare nepotrivit, pentru că este vorba de un coleg care încă nu a fost acuzat de nimic.

„Mircea Beuran și-a asumat bărbătește tot ce s-a întâmplat acolo, punând parafa pe protocolul operației. Mai departe, dacă e o vinovăție și care sunt circumstanțele producerii incideteului, acesta e alt lucru”, a spus el.

Întrebat de Adriana Nedelea dacă își influențează colegii prin afirmațiile sale, el a negat acest lucru.

„Nu îi pot influența pe colegii mei, în niciun fel, pentru că ei lucrează independent. Eu mă refer la imaginea lui, nu la vinovăție sau nevinovăție. Urmează mai multe anchete care vor stabili circumstanțele în care a avut loc incidentul”, a precizat Borcean.

La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut public incidentul de la Floresca și chiar a depus o plângere penală în acest caz, a făcut câteva precizări în cadrul emisiunii. inclusiv despre afirmațiile lui Gheorghe Borcean.

Eu sunt siderat de declarațiile acestui Borcean (…) Vorbim cu un președinte al Colegiului Medicilor care s-a antepronuntat în mod rușinos, pe față, luând apărarea medicului care răspunde de tot ce s-a întâmplat la Spitalul Floreasca. Cu un tupeu nemărginit, l-am auzit spunând că nu a vrut să influențeze în niciun fel ancheta. O golănie mai mare e greu să auzi și o sfidare mai clară a victimei, care nu are nicio vină că și-a pus în mâinile medicilor viață”, a spus Emanuel Ungureanu, la „Adriana Nedelea AL FIX”.

Colegiul Medicilor s-a transformat într-un fel de pavăză pentru mafioți.

Emanuel Ungureanu:

Și Vlad Mixich, expert politici de sănătate, a vorbit la la „Adriana Nedelea AL FIX” despre acest „caz cunoscut în literatura de specialitate, care se întâmplă și în striăinătate, nu numai în România”.

„Astfel de erori medicale se întâmlă peste tot. Medicii sunt oameni și greșesc. E esențial să învățăm din aceste greșeli și să reducem frecvența lor, a precizat Vlad Mixich.

„Totuși, este un caz etichetat de eroare emdicală gravă care este 100% prevenibilă și care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Există o responsabilitate a echipei medicale, care trebuie stabilită de experți independenți, cu studii medicale”, a adăugat el.

Cât privește afirmațiile președintelui Colegiului Medicilor, acesta a afirmat că „a avut o prestație extrem de dezamagitoare”.

„Pentru mine, s-a antepronunțat în acest caz. În nicio altă țară din Europa și lumea civilizată nu ar fi făcut așa ceva. E cea mai mare eroare profesională a doctorului Borcean. Domnia sa a crezut că îl ajută pe profesorul Beuran, dar eu nu cred că l-a ajutat, din contră. Mă îngrijorează însă abordarea acestor cazuri de către lideri formali, cum este cea a președintelui Colegiului Medicilor. Nu există scuze care să minimalizeze o eroare medicală severă, indiferent de cât de gravă era starea pacientului”, a declarat expertul în politici de sănătate.


Tot în emisiunea de azi, au fost analizate cauzele bilanțului negru de pe șosele în zilele de sărbătoare, dar s-a vorbit ;i despre accientul ]n care a fost implicat fostul ministru Daniel Chițoiu.

„De Crăciun, a fost un număr foarte mare de accidente grave, cu persoane decedate și persoane rănite grav… Vorbim de un parc auto foarte mare, care a dus la un foarte mare trafic. Vorbim de condițiile meteo care i-au determinat pe șoferi să iasă în trafic și să dezvolte viteze foarte mari de deplasare, ceea ce e posibil să fi dus la astfel de accidente”, a declarat Cristian Andrieș, de la Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

„Comparativ cu anii trecuți, avem o ușoară scădere a accidentelor și ale consecințelor acestora. Ne dorim să avem un număr cât mai mic, tindem către zero. Totuși numărul accidentelor este foarte mare”, a adăugat el.

În cadrul emisiunii, a intervenit și pilotul Titi Aur, care a precizat că „telefonul mobil e nr. 1 ca și cauză a accidentelor, a depășit alcoolul… Asistăm și la aceste accidente curioase, mașini care intră pe contrasens fără motiv”.

„Experiența noastră spune spune că principalala cauză a accidentelor este că cei de la volan, dar nu numai, nu conștientizează pericolul la care se expun. Doar 10-15% dintre accidente sunt făcute de teribiliști, restul 85% sunt produse de șoferi teoretic responsabili, dar care ignoră anumite lucruri banale, nu păstrează distanța, discută în mașină etc.”, a mai spus el.

Titi Aur a fost întrebat și despre accidentul în care a fost implicat fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu, în data de 26 decembrie, în Cotrmeana, accident soldat cu moartea a două persoane.

„E foarte greu să spun eu ce s-a întâmplat, anchetatorii vor stabili. Oricum este un lucru curios și trebuie să știm, și acum vorbesc de cazul general, când merg pe stradă trebuie să fiu atent pentru că asta înseamnă conducere defensivă. Defensiv înseamnă să te aperi, să te aperi de ce poți să greșești tu, dar și de ce pot să greșească alții. Să mă gândesc în fiecare moment că ar putea ca unul să intre în depășire, ca unul să intre pe contrasens sau unul să nu-mi acorde prioritate sau să-mi sară în față un copil, un animal…”, a afirmat pilotul.


Urmărește-ne pe Google News
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu rupe tăcerea după ieșirile tatălui său de la Survivor. „Nu m-a crezut nimeni! Acum știe toată țara”
PARTENERI - GSP.RO
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu rupe tăcerea după ieșirile tatălui său de la Survivor. „Nu m-a crezut nimeni! Acum știe toată țara”
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia, era căsătorită cu un poliţist. Soţul său a fost ultima persoană cu care a vorbit
Observatornews.ro
Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia, era căsătorită cu un poliţist. Soţul său a fost ultima persoană cu care a vorbit
Horoscop 19 ianuarie 2022. Scorpionii ar fi bine, chiar de la primele ore, să încuie undeva, departe, orice impuls războini
HOROSCOP
Horoscop 19 ianuarie 2022. Scorpionii ar fi bine, chiar de la primele ore, să încuie undeva, departe, orice impuls războini
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Știrileprotv.ro
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Telekomsport
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat
PUBLICITATE
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat